ΕΛΛΑΔΑ

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ανεμβολίαστο ζευγάρι και πεθερός πέθαναν με διαφορά ημερών

Οικογενειακή τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ανεμβολίαστο ζευγάρι και πεθερός πέθαναν με διαφορά ημερών
Η γυναίκα δεν έμαθε ποτέ ότι πέθανε πρώτα ο σύζυγός της INTIME/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τρεις άνθρωποι από την ίδια οικογένεια έχασαν μέσα σε λίγες ημέρες τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού στο Σοχό Θεσσαλονίκης

Τελευταίο θύμα μια 48χρονη μητέρα, η οποία ήταν ανεμβολίαστη και έδινε για 40 ημέρες μάχη διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Έναν μήνα πριν, είχε καταλήξει ο 55χρονος σύζυγός της, επίσης ανεμβολίαστος. Το ζευγάρι ήταν το μοναδικό που δεν είχε εμβολιαστεί από την οικογένεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Μάλιστα ο πατέρας της οικογένειας και σύζυγος της θανούσας, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο ίδιο νοσοκομείο, όταν ακόμη βρισκόταν σε απλή μονάδα Covid, είχε βγάλει από μόνος του τα σωληνάκια παροχής οξυγόνου και είχε φύγει από το δωμάτιο νοσηλείας. Οι γιατροί τον είχαν βρει στο προαύλιο του νοσοκομείου, σε ένα παγκάκι, σε άσχημη κατάσταση.

Λίγες ημέρες αργότερα έχασε τη μάχη από επιπλοκές του κορωνοϊού και ο πεθερός του. Η τραγική λεπτομέρεια στην ιστορία είναι ότι η γυναίκα ήταν διασωληνωμένη και δεν έμαθε ποτέ ότι πέθανε πρώτα ο σύζυγός της.

Στον δήμο Λαγκαδά, όπου ζουν περισσότεροι από 30.000 κάτοικοι, παραμένει σε χαμηλά ποσοστά η εμβολιαστική κάλυψη, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είναι αρκετοί εκείνοι οι οποίοι σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ