ΕΛΛΑΔΑ

Ροζίτα Σώκου: Μάχη με τον κορωνοϊό δίνει και η κόρη της - Διασωληνώθηκε στον «Ευαγγελισμό»

Ροζίτα Σώκου: Μάχη με τον κορωνοϊό δίνει και η κόρη της - Διασωληνώθηκε στον «Ευαγγελισμό»
Ο εγγονός της Ροζίτας Σώκου που έφυγε προ ημερών νικημένη από τον κορωνοϊό, επιβεβαίωσε την είδηση για τη διασωλήνωση και της μητέρας του Screen Grab / YouTube

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται διασωληνωμένη και η κόρη της Ροζίτας Σώκου, που «έφυγε» προ ημερών από τη ζωή, χτυπημένη από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο Σπύρος Μπιμπίλας η Ιρένε Μαραντέι - κόρη της Ροζίτας Σώκου διασωληνώθηκε σήμερα Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του ο εγγονός της Ροζίτας Σώκου, Εμίλιο Ταγκρέντι, επιβεβαίωσε την είδηση, αναφέροντας ότι η μητέρα του είναι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Δεν έχει νόημα να σας το κρύψω, ναι είναι διασωληνωμένη. Δεν είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Απλά δεν υπήρχε μία βελτίωση όπως ήθελαν οι γιατροί κι έτσι τη διασωλήνωσαν, για να γίνει καλύτερα πιο γρήγορα. Είναι στην πέμπτη, έκτη μέρα και ελπίζουμε να μην μείνει ακόμα για πολλές», είπε ο γιος της Ιρένε Μαραντέι και εγγονός της Ροζίτας Σώκου.

Την είδηση για τον θάνατο της μητέρας της Ροζίτας Σώκου από κορωνοϊό, είχε ανακοινώσει την περασμένη Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, η ίδια η κόρη της Ιρένε Μαραντέι.

Η Ροζίτα Σώκου άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 98 ετών στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

«Σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 8.35 π.μ. πέθανε η μητέρα μου Ροζίτα Σώκου, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, όπου νοσηλευόταν εδώ και λίγες ημέρες με κορ«Δεν σας γράφω περισσότερα γιατί κι εγώ είμαι σε δύσκολη κατάσταση στο νοσοκομείο. Μη γράψετε πολλές κακίες και ανακρίβειες αν μπορείτε. Αυτά πονάνε πολύ. Στο κανάλι Ροζίτα Σώκου στο YouTube θα βρείτε ενδιαφέρον και χρήσιμο υλικό» καταλήγει η ανακοίνωση της Ιρένε Μαραντέι.νοϊό. Σύμφωνα με την επιθυμία της, θα γίνει αποτέφρωση σε κλειστό κύκλο χωρίς συμμετέχοντες και αργότερα που θα έχω γίνει και γω καλά, θα κάνουμε ένα πάρτυ με τους φίλους για το σκόρπισμα της τέφρας και το κατευόδιο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κόρη της Ροζίτας Σώκου.

«Γεννημένη στις 9.9.1923, είχε πρόσφατα γιορτάσει τα 98α της γενέθλια και είχε μόλις ολοκληρώσει τη 2η, επαυξημένη και βελτιωμένη έκδοση της μνημειώδους αυτοβιογραφίας της με τίτλο 'Ο αιώνας της Ροζίτας'. Τον αιώνα βέβαια δεν τον έφτασε, αλλά καλύτερα για κείνη, γιατί ήταν ήδη πολύ κουρασμένη και ταλαιπωρημένη» λέει η Ιρένε Μαραντέι.

«Δεν σας γράφω περισσότερα γιατί κι εγώ είμαι σε δύσκολη κατάσταση στο νοσοκομείο. Μη γράψετε πολλές κακίες και ανακρίβειες αν μπορείτε. Αυτά πονάνε πολύ. Στο κανάλι Ροζίτα Σώκου στο YouTube θα βρείτε ενδιαφέρον και χρήσιμο υλικό» κατέληγε η ανακοίνωση της Ιρένε Μαραντέι.

Πέθανε η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ροζίτα Σώκου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ