ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο 40χρονος Ιρακινός για συμμετοχή στον ISIS

Στη φυλακή ο 40χρονος Ιρακινός για συμμετοχή στον ISIS
Ο 40χρονος Ιρακινός συνελήφθη στα Πατήσια και βαρύνεται με κατηγορίες που αφορούν συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS - Στην φωτογραφία από τη σημερινή μεταγωγή του στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθεί ΙΝΤΙΜΕ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 40χρονος Ιρακινός για «συμμετοχή στην ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση ISIS».

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα Πατήσια και βαρύνεται με κατηγορίες που αφορούν συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS αλλά και τρομοκρατικές πράξεις που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή.

Ο Ιρακινός έπεσε στα χέρια των αρχών την περασμένη εβδομάδα σε συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κατόπιν συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Πριν 20 μέρες ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί και από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων και τότε είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσίας.

Μετά από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, οι διαβαθμισμένες υπηρεσίες έχουν στα χέρια τους στοιχεία ότι ο Ιρακινός είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και πολεμούσε για χρόνια στο πλευρό του ISIS.

Όπως είχε γράψει το CNN Greece, οι σχέσεις και οι επαφές του Ιρακινού που βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας είχαν μπει στο μικροσκόπιο καθώς εντοπίστηκε με έναν Αιγύπτιο να έχουν στα κρησφύγετά τους περισσότερα από 900 ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ διαπιστώθηκε ότι πολλά από αυτά κατέληγαν στα χέρια αλλοδαπών σε χώρες της Ευρώπης.

Επίσημη επιβεβαίωση: Τζιχαντιστής ο Ιρακινός με τα πλαστά έγγραφα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ