ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Θωμαΐδης: «Μαύρη» πρόβλεψη για 20.000 κρούσματα στην Αττική σήμερα

Κορωνοϊός - Θωμαΐδης: «Μαύρη» πρόβλεψη για 20.000 κρούσματα στην Αττική σήμερα
«Σύμφωνα με τα δείγματα των λυμάτων, η διασπορά ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου, και κορυφώθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων», είπε ο κ. Θωμαϊδης ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το επόμενο διάστημα ο αριθμός των κρουσμάτων θα ξεπεράσει τις 40.000-45.000 ενώ στην Αττική σήμερα είναι πιθανό να δούμε και 20.000 κρούσματα λόγω της αύξησης των τεστ, εκτίμησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

«Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί», είπε ο Νίκος Θωμαΐδης στο MEGA.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά σίγουρα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ και δεν απέκλεισε να ξεπεράσουν και τις 20.000, ακόμα και σήμερα.

«Η διασπορά ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δείγματα των λυμάτων και μέσα στην εβδομάδα προ Χριστουγέννων έγινε η πρώτη αύξηση, που κορυφώθηκε το τριήμερο των Χριστουγέννων» σημείωσε ο Νίκος Θωμαΐδης, υπογραμμίζοντας ότι οφείλεται κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 18 – 30 ετών, κάτι που αποτυπώνεται και στην «ταυτότητα» των κρουσμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ