Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτής πήρε φωτιά κατά τα επεισόδια στην πορεία αντιεξουσιαστών
Ανανεώθηκε:
Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τα εκτεταμένα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη κατά την διαδήλωση αντιεξουσιαστών, όπου ένας διαδηλωτής παραδόθηκε στις φλόγες, όταν τα ρούχα του πήραν φωτιά.
Ο διαδηλωτής με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του την ώρα που έτρεχε προς τα ΜΑΤ γλίστρησε και έπεσε στην άσφαλτο όπου έκαιγε φωτιά. Σύμφωνα με τη τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr, άγνωστη παραμένει ακόμα η κατάσταση της υγείας του.
Τα επεισόδια ξέσπασαν σε διαδήλωση των αντιεξουσιαστών, στο πλαίσιο πορείας αλληλεγγύης για τις καταλήψεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr, μετά τη λήξη της πορείας των αντιεξουσιαστών ξέσπασαν επεισόδια στην Καμάρα, με τους αντιεξουσιαστές να κάνουν ρίψη μολότοφ ενώ η ένταση συνεχίστηκε λίγη ώρα αργότερα στη συμβολή των οδών Μακεδονικής Αμύνης και Ολύμπου.
Η ομάδα των αντιεξουσιαστών που ξεκίνησε τα επεισόδια εξαπέλυσε επίθεση προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρισκόταν περιμετρικά, εκτοξεύοντας πέτρες, αλλά και αρκετές βόμβες μολότοφ, ενώ στο πέρασμά της αναποδογύρισε κάδους και έβαλε φωτιά σε κάποιους από αυτούς.
Από τη ρίψη των μολότοφ προκλήθηκε φωτιά σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Αρριανού, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.
Στο σημείο κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για την κατάσβεση.
Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ εξαπέλυσαν κυνηγητό για τον εντοπισμό των ατόμων που προκάλεσαν τα επεισόδια και πραγματοποίησαν προσαγωγές σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα voria.gr, έχει πραγματοποιηθεί μία σύλληψη ατόμου.
Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει σήμερα απαγόρευση της χρήσης των Social Media για ανήλικους κάτω των 15 ετών
08:25
Η Κίνα βοήθησε το Ιράν να διαπραγματευτεί κατάπαυση του πυρός, υποστηρίζει ο Τραμπ
08:21
Το Ιράκ χαιρετίζει την κατάπαυση του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Καλεί σε «σοβαρό» διάλογο
08:15
Fuel Pass: Ποια ΑΦΜ έχουν σήμερα σειρά για την υποβολή αιτήσεων - Αναλυτικά τα ποσά της επιδότησης
08:13