ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Μονογυιός: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την ταχύτητα της Ferrari - Πώς πήρε φωτιά το super car

Τροχαίο Μονογυιός: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την ταχύτητα της Ferrari - Πώς πήρε φωτιά το super car
Απαντήσεις από τις κάμερες που κατέγραψαν την πορεία της μοιραίας Ferrari που οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός, αναζητούν οι αρχές ΙΝΤΙΜΕ/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Τροχαίας Ελληνικού, έχει μπει το υλικό από τις κάμερες που κατέγραψε την πορεία της μοιραίας Ferrari που οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός, για να διαπιστώσουν πώς βγήκε από την πορεία της και τυλίχθηκε αμέσως μετά την πρόσκρουση στις φλόγες.

Οι κάμερες που έχουν κατεύθυνση προς το δρόμο έχουν καταγράψει το όχημα τόσο πριν όσο και μετα την σύγκρουση του στο δέντρο και ήδη από την αρχική ανάλυση φαίνεται πως καταλήγουν σιγά σιγά στα πρώτα συμπεράσματα.

Η ταχύτητα της κόκκινης Ferrari

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Mega, ο Τζώρτζης Μονογυιός τη στιγμή που βρισκόταν στην δεξιά στροφή έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων πίσω από το τιμόνι της Ferrari 488 Pista των 710 ίππων είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 90 χιλιομέτρων.

Ελάχιστα μέτρα πιο κάτω και ενώ το κόκκινο super car έχει βγει στην ευθεία η ταχύτητα ανεβαίνει και αγγίζει τα 130 χιλιόμετρα. Κλάσματα του δευτερολέπτου όμως μετά, ο οδηγός χάνει τον έλεγχο και η Ferrari πλαγιολισθαίνει.

Πλέον το όχημα ανεξέλεγκτο με τον Τζώρτζη Μονογυιό να μην μπορεί να το επαναφέρει και να καταλήγει στο δέντρο με την ταχύτητα να υπολογίζεται στα 100 χιλιόμετρα.

Ερωτήματα για την ανάφλεξη της Ferrari

Από την πρώτη στιγμή αυτό που έχει προβληματίσει τους αξιωματικούς της Τροχαίας Ελληνικού είναι το γεγονός ότι η Ferrari αμέσως μετα τη σύγκρουση παραδόθηκε στις φλόγες.

Το σενάριο που εξετάζεται είναι ότι η σύγκρουση σημειώθηκε από την πλευρά του ντεπόζιτου καυσίμων με την βενζίνη να πέφτει πάνω σε μέρη του οχήματος που είχαν υψηλή θερμοκρασία με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Από την πλευρά της οικογένειας του Τζώρτζη Μονογυιού αναμένεται να ανατεθεί σε ειδικό πραγματογνώμονα να διεξάγει και εκείνος ξεχωριστή δική του έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας πέρα από αυτόν που έχει διατεθεί από την Τροχαία.

Οι μπαριέρες ίσως απέτρεπαν το μοιραίο

Η Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού με την τελική των 340 χιλιομέτρων διαλύθηκε στον κορμό ενός δέντρου που υπάρχει στο σημείο.

Από την πλευρά της οικογένειας γίνεται λόγος πως εάν υπήρχαν προστατευτικές μπαριερες ίσως απέτρεπαν το μοιραίο με τον Γιώργο Πατουλη από την πλευρά του να δίνει την δική του εκδοχή.

«Εάν αυτό το όχημα βρισκόταν στα Λιμανάκια αντιλαμβάνεστε τι θα μπορούσε να συμβεί; Ή να μην συμβεί αυτό, να υπήρχαν τα συστήματα αναχαίτησης που λέτε. Αντιλαμβάνεστε ότι το όχημα αυτό ενδεχομένως να πήγαινε μετωπική από ένα διερχόμενο της ιδιά λωρίδας ή μηχανάκι το οποίο μπορεί να περνούσε; Ποιος σας είπε ότι με την αναχαίτηση από τη στιγμή που κάνει την πλαγιολίσθηση αυτό δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει τελικά και απώλεια τεσσάρων ανθρώπων;» υπστήριξε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Στην Τροχαία Ελληνικού αναμένεται να καταθέσει ο Σέρβος ιδιόκτητης μάντρας στη Γερμάνια από όπου πήρε την πανάκριβή ελαφρώς μεταχειρισμένη Ferrari ο Τζώρτζης Μονογυιός, αλλά και η σύζυγος του η οποία βρίσκεται βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο και ήταν μεσα στο όχημα το βράδυ της μοιραίας σύγκρουσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ