ΕΛΛΑΔΑ

Καρέ - καρέ η επίθεση Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της «Αττική Οδός»

Καρέ - καρέ η επίθεση Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της «Αττική Οδός»
Επίθεση της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας στην Αττική Οδό INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επίθεση με βαριοπούλες σημειώθηκε τα ξημερώματα στα κεντρικά γραφεία της Αττικής Οδού, στην έξοδο 4 στο Κορωπί, από μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας και, σύμφωνα με την αστυνομία, προκλήθηκαν ζημιές στο γραφείο και σε όχημα της εταιρίας.

Από την επίθεση συνελήφθησαν οκτώ άτομα και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πραγματοποίησαν παρέμβαση στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, στη λεωφόρο Κηφισίας, πετώντας τρικάκια.

«Πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με τρικάκια και σπρέι στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ως μια ελάχιστη απάντηση στην απραγία που έδειξε σε μία κρίση που γνώριζε ότι έρχεται, είχε τα μέσα να την αντιμετωπίσει, αλλά επέλεξε να μην το κάνει. Βάζοντας μ' αυτόν τον τρόπο τον κόσμο της βάσης να υποστεί μόνος του την ταλαιπωρία και την καταστροφή. Για άλλη μια φορά, το κράτος κι οι μηχανισμοί του αποδείχθηκαν, όχι απλά ανίκανοι, αλλά έδειξαν εντελώς κυνικά το βάρβαρο κι εγκληματικό πρόσωπό τους, πετώντας από δω κι από κει το μπαλάκι των ευθυνών. Οι ''συγγνώμες'' σας δεν μας λένε τίποτα, την αδιαφορία σας την ξέρουμε και φάνηκε, από την άμεση λαϊκή αντίδραση και προσπάθεια, πως τις κρίσεις τις αντιμετωπίζουμε και μόνοι μας, δρόμους ανοίγουμε και μόνοι μας» ανέφερε η συλλογικότητα, σε κείμενό της.

Από την παρέμβαση στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας δεν έγινε καμία σύλληψη, ενώ είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο υπουργείο γίνεται στόχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ