ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Εμβολιασμός παιδιών: Ανοίγουν 40.000 νέα ραντεβού στην Αττική

Κορωνοϊός - Εμβολιασμός παιδιών: Ανοίγουν 40.000 νέα ραντεβού στην Αττική
AP Photo/Andreea Alexandru

Με σκοπό την περαιτέρω επιτάχυνση των εμβολιασμών των παιδιών στην Αττική, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι προστίθενται νέες εμβολιαστικές γραμμές στα mega Εμβολιαστικά Κέντρα «Προμηθέας» και Περιστερίου.

Με αυτή την παρέμβαση θα ανοίξουν 40.000 νέα ραντεβού για τον μήνα Φεβρουάριο.

«Τα νέα ραντεβού θα είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, οπότε και παρακαλούνται οι γονείς να μπουν στην πλατφόρμα για να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους» επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι για τα παιδιά που νοσούν από την Covid-19 χωρίς ή με λίγα συμπτώματα και έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους, συστήνεται η χορήγησης μίας δόσης εμβολίου έπειτα από τρεις μήνες, ενώ εάν έχουν εμβολιαστεί με μία δόση ήδη, τότε δεν απαιτείται να εμβολιαστούν εκ νέου.

Σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών δεν υπάρχει σύσταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών χορήγησης τρίτης αναμνηστικής δόσης. Τρίτη δόση χορηγείται σε άτομα κάτω των 18 ετών, εφόσον υπάρχει πρόβλημα, ανοσοκαταστολή στο άτομο λόγω χρόνιου νοσήματος ή φαρμάκων.

Πού γίνονται οι εμβολιασμοί

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε πέντε εμβολιαστικά σημεία:

  • Στο Παίδων Αγία Σοφία
  • στο Παίδων Πεντέλης
  • στο Ασκληπιείο Βούλας
  • στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά
  • και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου
  • στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας»
  • στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου

Τα εμβολιαστικά κέντρα στα 26 νησιά της χώρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ