ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Οκτώ οι συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη - Ένταλμα και για τον 20χρονο

Δολοφονία Άλκη: Οκτώ οι συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη - Ένταλμα και για τον 20χρονο
Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές ΙΝΤΙΜΕ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου, 21:02:17

Μπαράζ συλλήψεων σημειώνεται την Κυριακή, στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Έως αργά το βράδυ της Κυριακής οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ με εντάλματα σύλληψης αναζητούνται ακόμη ένα άτομο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τους συλληφθέντες, πρόκειται για Έλληνες και ένα άτομο αλβανικής καταγωγής, όλοι ηλικίας από 19 έως 23 ετών.

Από τους τέσσερις που συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής, οι τρεις είναι σεσημασμένοι και έχουν απασχολήσει τις Αρχές ξανά στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συλληφθέντες κρύβονταν σε συγγενικά σπίτια μετά τη δολοφονία του 19χρονου.

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει την παρουσία τους στο σημείο της δολοφονίας.

Παράλληλα, αναζητούνται με εντάλματα σύλληψης ακόμη ένα άτομο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο 20χρονος που κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία.

Οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους υλικό από κάμερες ασφαλείας, μαρτυρίες, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ενώ υπάρχουν και τα πρώτα αποτελέσματα από εργαστηριακές έρευνες που έγιναν στα φονικά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Δευτέρα, απολογείται ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου. Εις βάρος του ασκήθηκε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες

Αρχικά, το απόγευμα της Κυριακής, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ ακολούθησαν ακόμη δύο επιχειρήσεις κατά τις οποίες συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα. Συνολικά τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί είναι 10.

«Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, εκδόθηκαν σήμερα δέκα (10) Εντάλματα σύλληψης. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη τέσσερις (4) εκ των εμπλεκομένων.

»Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

Ακολούθησε δεύτερη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για άλλους δύο συλληφθέντες νωρίς το βράδυ της Κυριακής:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης, που εκδόθηκε νωρίτερα από την Υπηρεσία μας, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο ακόμη Εντάλματα σύλληψης.

»Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου, που έλαβε χώρα στην περιοχή Χαριλάου, την 01-02-2022.

»Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

Στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής ακολούθησαν ακόμη δύο συλλήψεις:

«Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία μας και αφορούν σε σύλληψη, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, έξι (6) ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο επιπλέον Εντάλματα σύλληψης.

»Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, ως εμπλεκόμενα στην προαναφερόμενη υπόθεση.

»Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

Θεοδωρικάκος: Η έρευνα θα φθάσει μέχρι το τέλος

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τις σχετικές ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό».

Υπενθυμίζεται ότι σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα (7/2) στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ