ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Οκτώ συλληφθέντες «έδειξαν» έναν 21χρονο ως δράστη - «Αυτός κρατούσε το δρεπάνι»

Δολοφονία Άλκη: Οκτώ συλληφθέντες «έδειξαν» έναν 21χρονο ως δράστη - «Αυτός κρατούσε το δρεπάνι»
Έως αργά το βράδυ της Κυριακής οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης INTIME/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Έναν 21χρονο Έλληνα δείχνουν ως τον δράστη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στην τυφλή οπαδική ενέδρα τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του νεαρού «φωτογραφίζουν» τον 21χρονο Έλληνα, ο οποίος είναι ένας εκ των συλληφθέντων, ως τον δράστη της δολοφονίας.

Με εισαγγελική παραγγελία λαμβάνονται dna και αποτυπώματα για τη διασταύρωση με τα ευρήματα πάνω στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και κατ’ επέκταση την ταυτοποίηση. Δεν πρόκειται για σεσημασμένο και δεν υπήρχαν στη βάση της αστυνομίας τα αποτυπώματά του.

Απολογούνται σήμερα οι 9 συλληφθέντες

Στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγούνται οι εννέα συλληφθέντες -μεταξύ των οποίων ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη μία μέρα μετά τη δολοφονία του 19χρονου.

Ανάμεσά σε αυτούς που θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας και αναμένεται να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες μέρες είναι οι οκτώ που συνελήφθησαν την Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων.

Πρόκειται για επτά Έλληνες κι έναν Αλβανό, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συλληφθέντες κρύβονταν σε συγγενικά σπίτια μετά τη δολοφονία του 19χρονου. Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει την παρουσία τους στο σημείο της δολοφονίας.

Οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους υλικό από κάμερες ασφαλείας, μαρτυρίες, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ενώ υπάρχουν και τα πρώτα αποτελέσματα από εργαστηριακές έρευνες που έγιναν στα φονικά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι δράστες.

Ο ένατος κατηγορούμενος που θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα λογοδοτήσει για τη δολοφονική επίθεση είναι ο 23χρονος με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί ένα 24ωρο μετά το αιματηρό επεισόδιο. Διώκεται, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ