ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Νέες αποδοκιμασίες για τους συλληφθέντες - Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν

Δολοφονία Άλκη: Νέες αποδοκιμασίες για τους συλληφθέντες - Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν
Οργισμένοι πολίτες αποδοκίμασαν τους συλληφθέντες για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού κατά την μεταφορά τους στον ανακριτή

Προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες όπως κατά την είσοδό τους στο ανακριτικό γραφείο, έτσι και στην έξοδό τους, δέχθηκαν τις αποδοκιμασίες οργισμένων πολιτών.

Την ώρα που οι κατηγορούμενοι έβγαιναν από τα δικαστήρια, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο κόσμος φώναζε ξανά «δολοφόνοι», ενώ εκτόξευσαν ύβρεις και κατάρες προς το μέρος τους, σύμφωναμε την τοπική ιστοσελίδα grtimes.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Την πόρτα της ίδιας ανακρίτριας θα περάσει προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί πρώτος, λίγες ώρες μετά το φονικό.

Οργισμένοι πολίτες προπηλάκισαν τους συλληφθέντες

Οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή Χαριλάου,έφθασαν κάτω από εντονότατες αποδοκιμασίες, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Εξαγριωμένοι πολίτες τούς αποδοκίμασαν στην είσοδο των Δικαστηρίων, όπου αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι οκτώ που συνελήφθησαν χθες (Κυριακή) σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης και αναμένεται να πάρουν προθεσμία από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία διερευνά την υπόθεση.

Ενώπιον της ίδιας ανακρίτριας θα απολογηθεί και, ο 23χρονος που κρατείται ήδη από την περασμένη Τετάρτη και διώκεται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Η ίδια πράξη αποδίδεται και στους υπόλοιπους οκτώ συλληφθέντες, μεταξύ αυτών επτά Έλληνες κι ένας Αλβανός (ηλικίας 20 έως 23 ετών), όπως περιγράφεται στο ένταλμα σύλληψης.

Κατά την είσοδο των εμπλεκομένων, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκτόξευσαν καφέδες προς τα άτομα, ενώ φώναζαν «δολοφόνοι, καθάρματα». Και κινήθηκαν προς το μέρος τους αλλά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικούς, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr.

Δύο ακόμη πρόσωπα έχουν ταυτοποιηθεί για την υπόθεση από την έρευνα της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσά τους είναι ο 20χρονος Αλβανός, που φέρεται να εμπλέκεται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στην περιοχή της Χαριλάου.

Οκτώ συλληφθέντες «έδειξαν» έναν 21χρονο ως δράστη - «Αυτός κρατούσε το δρεπάνι»

Στο μεταξύ, έναν 21χρονο Έλληνα δείχνουν ως τον δράστη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στην τυφλή οπαδική ενέδρα τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του νεαρού «φωτογραφίζουν» τον 21χρονο Έλληνα, ο οποίος είναι ένας εκ των συλληφθέντων, ως τον δράστη της δολοφονίας.

Με εισαγγελική παραγγελία λαμβάνονται dna και αποτυπώματα για τη διασταύρωση με τα ευρήματα πάνω στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και κατ’ επέκταση την ταυτοποίηση. Δεν πρόκειται για σεσημασμένο και δεν υπήρχαν στη βάση της αστυνομίας τα αποτυπώματά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ