ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Ήξεραν τι έκαναν αυτοί που τον χτύπησαν λέει η ιατροδικαστής

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει στοιχειοθετείται ο ακριβής ρόλος του καθενός εκ των συλληφθέντων στην δολοφονική επίθεση INTIME

Σε συνδυασμό δολοφονικών χτυπημάτων αποδίδει τον θάνατο του 19χρονου Άλκη η ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του. Την ίδια ώρα, η Αστυνομία συμπληρώνει το παζλ της δολοφονικής επίθεσης, αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για τη δράση των συλληφθέντων ώστε να δοθούν όλες οι απαντήσεις σχετικά με το ποιος έκανε τι τη μοιραία νύχτα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση επισήμανε:

«Το παιδί πέθανε από τον συνδυασμό των κακώσεων που του προκάλεσαν στα κάτω άκρα, μαζί με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα.»

Όπως είπε, δεν υπήρχαν περιθώρια για τη διάσωσή του, καθώς κατέληξε πάρα πολύ σύντομα.

Για το αν τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα, απάντησε: «Δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.»

Μάλιστα, από την εξέταση φάνηκαν πολλά αμυντικά τραύματα, όπως είπε. «Το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί. Προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι.»

Αναφερόμενη στην έξαρση της βίας στην Θεσσαλονίκη, η κ. Κοβάτση αναφέρθηκε σε ένα παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε την ίδια εβδομάδα με τη δολοφονία του Άλκη.

«Την ίδια εβδομάδα σημειώθηκε και άλλο περιστατικό εξίσου ανησυχητικό», είπε. Συγκεκριμένα, τραυματίστηκε 14χρονο αγόρι από ομάδα ατόμων που το κυνήγησε.

Όπως είπε η καθηγήτρια, «δεν είχαμε χειρότερα για το έσωσε το προσωπικό του ξενοδοχείου, έξω από το οποίο το χτυπούσαν. Πρόκειται περί καθαρής τύχης. Τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι. Το είχαν κάτω το παιδί και το χτυπούσαν.»

Νέα στοιχεία από τις έρευνες της αστυνομίας

Εν τω μεταξύ, συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ της δολοφονικής επίθεσης από τα στοιχεία που συγκεντρώνει η αστυνομία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, που μεταδόθηκε στο Open, οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι «έχουμε τον βασικό επιχειρησιακό πυρήνα της Θεσσαλονίκης».

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί αποδεικνύουν ότι είναι δύο οι δράστες της δολοφονίας, ο ένας κρατούσε το δρεπάνι και ο άλλος το στυλιάρι. Στο δρεπάνι έχουν εντοπιστεί γενετικό υλικό του Άλκη και αποτύπωμα ενός από τους δράστες, ενώ σε ό,τι αφορά εκείνον που χτυπούσε τον 19χρονο με το στυλιάρι έχει αναγνωριστεί και από τον τραυματία φίλο του Άλκη.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει προκύψει ότι οι συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία, έδρασαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, με ορμητήριο κεντρικό σύνδεσμο οπαδών και επιβαίνοντας σε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα. Το τρίτο όχημα, προς το παρόν, αναζητείται.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν παρακολουθήσει από βραδύς αγώνα βόλεϊ και στη συνέχεια πήγαν στον σύνδεσμο, απ' όπου φαίνεται πως αποφασίστηκε η καταδρομική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Από το πρωινό της επόμενης ημέρας -οπότε πιθανολογείται ότι έμαθαν πως ο Άλκης κατέληξε- διέκοψαν τις επικοινωνίες μεταξύ τους και κρύφτηκαν σε σπίτια συγγενών.

Σε ό,τι αφορά τα δύο άτομα που καταζητούνται βάσει ενταλμάτων σύλληψης, ο ένας είναι ο 20χρονος που έχει διαφύγει στην Αλβανία, και ο άλλος έχει ως έδρα την Αθήνα. Ο εν λόγω δεν έχει εντοπιστεί σε σπίτια που έγιναν έφοδοι από την Αστυνομία, τόσο στη Βόρεια Ελλάδα, όσο και στην Αττική, ωστόσο θεωρείται θέμα χρόνου να συλληφθεί.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα δείγματα DNA, το οπτικό υλικό από κάμερες κλπ, στοιχειοθετείται ο ακριβής ρόλος του καθενός εκ των συλληφθέντων στην δολοφονική επίθεση και σύντομα θα δοθούν όλες οι απαντήσεις.

Έρευνες σε τέσσερις συνδέσμους οπαδών ομάδων στην Αττική

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο των ερευνών για την οπαδική βία, στα γραφεία τεσσάρων συνδέσμων οπαδών ομάδων στην Αττική, πραγματοποίησαν έρευνες σήμερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και την παρουσία εκπροσώπων δικαστικής Αρχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε συνδέσμους που βρίσκονται σε Ηλιούπολη, Άγιο Δημήτριο και Περιστέρι.

Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέος ο 23χρονος - Αρνήθηκε συμμετοχή στη δολοφονία, κατονόμασε εμπλεκόμενους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης