ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος ο 23χρονος - Τι είπε στην απολογία του

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακιστέος ο 23χρονος - Τι είπε στην απολογία του
Ο 23χρονος υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σημείο κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης ωστόσο, όπως είπε, δεν συμμετείχε σε αυτή INTIME

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, μετά την απολογία του, ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Ο 23χρονος στην απολογία του που διήρκησε περίπου τρεις ώρες υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σημείο κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης ωστόσο, όπως είπε, δεν συμμετείχε σε αυτή.

Ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, ο 23χρονος ανέφερε ότι οδηγούσε το ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή στο έγκλημα.

«Θέλαμε μόνο να τους εκφοβίσουμε» φέρεται να απολογήθηκε, τονίζοντας ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη κι ότι έμαθε αργότερα στις ειδήσεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου. Ο ίδιος φέρεται δε, να κατονόμασε τους υπόλοιπους δέκα δράστες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασία, ο συνήγορός του, Θεόδωρος Σιμόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 19χρονου, τονίζοντας ότι κάθε απώλεια σαν κι αυτή του Άλκη «αποτελεί βαθιά πληγή για την ελληνική κοινωνία».

«Ο εντολέας μου, με την απολογία του, θέλησε να βοηθήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και στον καταλογισμό της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα από τους εμπλεκόμενους» είπε και πρόσθεσε ότι η «κύρια ανάκριση είναι μακρά».

Ο συνήγορος του 23χρονου ανέφερε ότι ο εντολέας του κατονόμασε στις αρχές κάποιους από τους εμπλεκόμενους.

Ο 23χρονος διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Αποδοκιμασίες για τους οκτώ συλληφθέντες - Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν

Προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες όπως κατά την είσοδό τους στο ανακριτικό γραφείο, έτσι και στην έξοδό τους, δέχθηκαν τις αποδοκιμασίες οργισμένων πολιτών. Την ώρα που οι κατηγορούμενοι έβγαιναν από τα δικαστήρια, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ο κόσμος φώναζε ξανά «δολοφόνοι», ενώ εκτόξευσαν ύβρεις και κατάρες προς το μέρος τους.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του νεαρού «φωτογραφίζουν» τον 21χρονο Έλληνα, ο οποίος είναι ένας εκ των συλληφθέντων, ως τον δράστη της δολοφονίας.

Με εισαγγελική παραγγελία λαμβάνονται dna και αποτυπώματα για τη διασταύρωση με τα ευρήματα πάνω στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και κατ’ επέκταση την ταυτοποίηση. Δεν πρόκειται για σεσημασμένο και δεν υπήρχαν στη βάση της αστυνομίας τα αποτυπώματά του.

Μετά την προθεσμία που έλαβαν οι «8» επέστρεψαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δύο ακόμη πρόσωπα έχουν ταυτοποιηθεί για την υπόθεση από την έρευνα της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσά τους είναι ο 20χρονος που φέρεται να εμπλέκεται και για την άλλη επίθεση, μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του, τον Μάρτιο του 2019, πάλι στην περιοχή της Χαριλάου και τώρα έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Τα κομμάτια της φονικής επίθεσης συνδέουν οι αστυνομικοί

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει προκύψει ότι οι συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία, έδρασαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, με ορμητήριο κεντρικό σύνδεσμο οπαδών και επιβαίνοντας σε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν παρακολουθήσει από βραδύς αγώνα βόλεϊ και στη συνέχεια πήγαν στον σύνδεσμο, απ' όπου φαίνεται πως αποφασίστηκε η καταδρομική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, καταθέσεις εμπλεκόμενων προσώπων και μαρτύρων, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατάφερε να ανασυνθέσει το χρονικό της επίθεσης ταυτοποιώντας τη συμμετοχή των δραστών.

Από τα αποτελέσματα δε, των εργαστηριακών εξετάσεων φαίνεται να ταυτοποιείται αποτύπωμα συγκεκριμένου προσώπου σε όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και φαίνεται πως εγκαταλείφθηκε στο σημείο.

Έρευνες σε τέσσερις συνδέσμους οπαδών ομάδων στην Αττική

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο των ερευνών για την οπαδική βία, στα γραφεία τεσσάρων συνδέσμων οπαδών ομάδων στην Αττική, πραγματοποίησαν έρευνες σήμερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και την παρουσία εκπροσώπων δικαστικής Αρχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε συνδέσμους που βρίσκονται σε Ηλιούπολη, Άγιο Δημήτριο και Περιστέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ