ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Άλκη: Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης οι γονείς και οι δύο τραυματίες φίλοι του

Δολοφονία Άλκη: Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης οι γονείς και οι δύο τραυματίες φίλοι του
Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη έχουν συνάντηση με την 7η τακτική ανακρίτρια για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής © Intime p.a.

Στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι γονείς του 19χρονου Άλκη και οι δυο φίλοι του, που τραυματίστηκαν κατά τη δολοφονική επίθεση, πριν από μια εβδομάδα, στην περιοχή Χαριλάου.

Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να συναντήσουν την 7η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και διά του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Με συνεντεύξεις τους σε τηλεοπτικά μέσα οι γονείς του Άλκη Καμπανού στέλνουν τις τελευταίες ώρες μηνύματα αξιοπρέπειας και ενότητας παρά τον αβάσταχτο πόνο τους, μιλώντας με γενναιότητα για τη δολοφονία του παιδιού τους και ζητώντας να σταματήσει η οπαδική βία και κανείς άλλος γονιός να μην θρηνήσει τον χαμό των παιδιών του όπως οι ίδιοι.

Οι γονείς του Άλκη, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της ψυχής τους είπαν πως στόχος της οικογένειας είναι να γίνει η «θυσία» του παιδιού τους εφαλτήριο για να ενωθούν οι φίλαθλοι των ομάδων και για να σταματήσει η πολιτική βία.

«Δεν πρέπει να ξεχαστεί το θέμα του Άλκη. Αν ξεχαστεί θα το βρει άλλη οικογένεια μπροστά της. Είναι κρίμα να θρηνούν νέα παιδιά οι οικογένειες», είπε ο κ. Αριστείδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 αν και σημείωσε πως το αίτημα μοιάζει λίγο ουτοπικό, φοβούμενος πως στο μέλλον πάλι κάποια άλλη οικογένεια θα βρεθεί σε θέση αντίστοιχη με την δική τους.

Νέο βίντεο από το μοιραίο βράδυ

Στο μεταξύ, νέο βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα, από τη στιγμή της στυγνής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού το οποίο είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή και οι εικόνες τούς οδήγησαν στα ίχνη των ατόμων που έψαχναν.

Οι εικόνες από το βίντεο δείχνουν τον τρόπο που το «τάγμα εφόδου» των χούλιγκαν έφτασε στο σημείο όπου περπατούσαν ο Άλκης και οι δύο φίλοι του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα makthes,το νέο βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει εικόνες από την κάθοδο των αυτοκινήτων επί της οδού Πλαστήρα και περίπου 150 μέτρα (δύο στενά) πριν από την οδό Γαζή, όπου σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του.

Στο βίντεο διακρίνονται τέσσερα αυτοκίνητα να κατεβαίνουν την Πλαστήρα και ένα πέμπτο, που ακολουθεί.

Τα τρία πρώτα αυτοκίνητα, το λευκό και τα δύο μαύρα που ακολουθούν, είναι αυτά που χρησιμοποίησαν οι έντεκα δράστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ