ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 7χρονου Ανδρέα: Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από κοινού η μάνα του και ο σύντροφός της

Δολοφονία 7χρονου Ανδρέα: Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από κοινού η μάνα του και ο σύντροφός της
Η 29χρονη μητέρα του μικρού Ανδρέα πέρασε το πρωί της Κυριακής την πόρτα του εισαγγελέα INTIME

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού θα οδηγηθεί τις επόμενες ημέρες στην 12η Τακτική Ανακρίτρια η μητέρα του 7χρονου Ανδρέα και ο σύντροφός της, για τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα, στην Κυψέλη, το 2017.

Η 29χρονη μητέρα του αγοριού οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της για την δολοφονία του γιου της και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Το βράδυ του Σαββάτου οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και ο 35χρονος σύντροφος της. Σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, από κοινού. Στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

Πώς εξιχνιάστηκε το έγκλημα

Οι αρχές ξεκίνησαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης «εξαφάνισης» από το 2017 -και μέχρι το Σάββατο- του μικρού Ανδρέα, κατά τη διάρκεια έρευνας υπόθεσης ναρκωτικών. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, έλαβαν πληροφορία από γνωστό του 35 χρόνου, ότι είχε εμπλακεί σε δολοφονία.

Οι αστυνομικοί έβαλαν σε στενή παρακολούθηση το ζευγάρι και έμαθαν για τον μικρό Ανδρέα, ο οποίος όπως έλεγαν στους γείτονες, είχε πάει να ζήσει με τον βιολογικό του πατέρα, κάτι που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, καθώς ο πατέρας του παιδιού δεν εντοπίστηκε ούτε από τις ελληνικές ούτε από τις πολωνικές Αρχές.

Μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας, ο 35χρονος σύντροφος της μητέρας του παιδιού, περιέγραψε στους αστυνομικούς, πώς έβαλε τέλος στη ζωή του μικρού παιδιού, αλλά και πώς εξαφάνισε το πτώμα του και είχε την ψυχραιμία, να το κουβαλάει μαζί του σε μία εργαλειοθήκη.

«…. Συνέχεια έλεγε ότι έχει μετανιώσει και ότι δεν έπρεπε ποτέ να το έχει κάνει αυτό, όμως περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια, τι έγινε μέσα στο διαμέρισμα πριν από πέντε χρόνια, αλλά και όλες τις ενέργειες που έκανε μετά, για να εξαφανίσει το πτώμα. Περιέγραψε ακόμα πως ήταν μπροστά η μητέρα του, όταν το παιδί ήταν νεκρό, ότι και οι δύο μαζί δεν έκαναν τίποτα για να το σώσουν και ότι μετά, δεν δίστασε να κάνει όλα αυτά που έκανε, για να εξαφανίσει το πτώμα», έλεγαν στο CNN Greece στελέχη της ΕΛΑΣ.

Όσο για τη μητέρα, παραδέχτηκε ότι ήταν στο σπίτι, όταν δολοφονήθηκε το παιδί, αλλά υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε, πως ο σύντροφος της το είχε βάλει μέσα σε μια εργαλειοθήκη και ήταν στο μπαλκόνι του σπιτιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ