ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από το υπουργείο Υγείας

Κορωνοϊός: Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από το υπουργείο Υγείας
Οι διαδηλωτές κατατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των αναστολών εργασίας CNN Greece

Σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας προχώρησαν υγειονομικοί το πρωί της Δευτέρας.

Οι διαδηλωτές κατατούσαν πανό κατά των αναστολών εργασίας που είναι σε ισχύ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς λόγω κορωνοϊού, ενώ φώναζαν συνθήματα όπως:

-Φέρτε πίσω το σύνταγμα μας

-Δεν υπάρχει υγεία χωρίς Ελευθερία - Οι εκβιασμοί γκρεμίζουν το ΕΣΥ

-Οι αναστολές δεν έφεραν υγεία, κόλλησαν και νόσησαν ως και τα φορεία.

Εξάλλου, στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, οι οποίοι εργάζονται στην καθαριότητα, τη σίτιση και άλλες υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «εν μέσω κορωνοϊού, η κυβέρνηση απολύει στις 31 Μαρτίου, 8.000 εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που συμβάλλουν από την πρώτη γραμμή με τις υπηρεσίες που προσφέρουν, στην καταπολέμηση της πανδημίας και την αποφυγή νοσοκομειακής διασποράς του ιού».

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει διοικητές νοσοκομείων, οι οποίοι «πουλάνε εκδούλευση» στους συμβασιούχους, «για την μεσολάβησή τους στους εργολάβους, για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ξαλεί τον υπουργό Υγείας, να δώσει απαντήσεις στους συμβασιούχους την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συγκέντρωσης στο υπουργείο Υγείας, διαφορετικά - όπως αναφέρει, «δεν εγγυόμαστε τίποτα!». «Θα κάψουμε τις μπλούζες μας» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της και ζητά από τον υπουργό Υγείας «να ανοίξει τα ρολά του Υπουργείου και να δει τους μαχητές της πρώτης γραμμής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ