Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για να προστατεύσετε το σπίτι ενόψει του Πάσχα
Χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη εγκληματικών συμπεριφορών και για να προστασία του σπιτιού σας δίνει το αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ. ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.
Συγκεκριμένα, το Αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ. συμβουλεύει:
Φεύγοντας από το σπίτι:
-Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
-Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε για να επιβλέπουν την οικία σας, και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
-Μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
-Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι «κράχτες» της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
-Το σπίτι ή το διαµέρισµά σας να µη δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
-Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.
-Ενεργοποιήστε, εάν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
-Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
-Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας, µη διστάσετε να ειδοποιήστε το «100» ή το Αστυνομικό Τµήµα της περιοχής σας.
-Σε περίπτωση κλοπής, ειδοποιήστε το «100» ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.
Έρχονται τον Απρίλιο τα εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ - Οι θεματικές ενότητες
10:33
Το Ισραήλ σκότωσε τον αρχηγό του Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης - Νεκροί στο Αμπού Ντάμπι από θραύσματα πυραύλου - Τραυματίες στο Τελ Αβίβ
10:32
Σύλληψη 23χρονου για κλοπή έπειτα από καταδίωξη – Αναζητείται ο συνεργός του
10:30
Πώς συνέβη η τραγωδία στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης - Το Σάββατο η ανάσυρση της σορού του 34χρονου δύτη
10:25