ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Αποκλιμάκωση μέχρι το Πάσχα – Διασπορά κρουσμάτων από Ουκρανία

Παγώνη: Αποκλιμάκωση μέχρι το Πάσχα – Διασπορά κρουσμάτων από Ουκρανία
Αναμένεται αποκλιμάκωση μέχρι το Πάσχα, με λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας και μικρότερο αριθμό κρουσμάτων, αναφέρει η κα Ματίνα Παγώνη INTIME / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει σχεδόν υποχωρήσει και οι υποπαραλλαγές της Όμικρον είναι αντιμετωπίσιμες», επισημαίνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. 

Η ίδια επισημαίνει ότι η Ουκρανία έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, με αποτέλεσμα η διασπορά να είναι μεγάλη. Ωστόσο, τονίζει πως «επειδή η χώρα τους βρίσκεται σε πόλεμο, και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για θέματα κορωνοϊού. Ίσως, εάν ηρεμήσουν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), να παρέμβει με ομάδες γιατρών, έτσι ώστε να ελέγξουν την κατάσταση. Μέσα στην τραγωδία δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί τίποτα στην εμπόλεμη Ουκρανία και στους αμάχους που στοιβάζονται για να διαφύγουν. Τι μάσκες να βρεθούν, τι αποστάσεις να τηρηθούν», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Για την χώρα μας η Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι «είμαστε τυχεροί» καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» σχεδόν έφυγε και η «Όμικρον» με υποπαραλλαγές της είναι αντιμετωπίσιμη, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους. «Πιστεύουμε στην αποκλιμάκωση μέχρι το Πάσχα με περαιτέρω μείωση σκληρών δεικτών» (εσαγωγές, θάνατοι), είπε η κα Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η αύξηση κρουσμάτων στις απλές κλίνες είναι απόρροια της Τσικνοπέμπτης και της χαλαρότητας με τις μάσκες και σε εσωτερικούς χώρους, επισημαίνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, επαναλαμβάνοντας ότι «ο ιός θα είναι εδώ και εάν χρειαστεί και τέταρτη δόση θα προχωρήσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ