ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιό Φάληρο: Τι είπαν στην ΕΛ.ΑΣ. για την ενέδρα θανάτου ο γιος και ο φίλος του επιχειρηματία

Παλαιό Φάληρο: Τι είπαν στην ΕΛ.ΑΣ. για την ενέδρα θανάτου ο γιος και ο φίλος του επιχειρηματία
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Φωτ. αρχείου)

Την πρώτη εικόνα για το πώς έγινε η δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα κατά του 65χρονου επιχειρηματία στο Παλαιό Φάληρο έχουν οι αστυνομικοί, από τις περιγραφές που τους έδωσαν τα δύο άλλα άτομα τα οποία επέβαιναν στο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο ήταν το θύμα.

Από την περιγραφή τους προκύπτει ξεκάθαρα ότι οι δράστες παρακολουθούσαν το θύμα τους και την κατάλληλη στιγμή έβγαλαν το καλάσνικοφ πυροβολώντας εναντίον τους. Ο 65χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, ενώ το αυτοκίνητο οδηγούσε ο γιος της συντρόφου του και στο πίσω κάθισμα βρισκόταν έναν φίλος τους.

Μόλις το αυτοκίνητο σταμάτησε σε κόκκινο φανάρι, το αυτοκίνητο των δραστών σταμάτησε δίπλα τους και οι δράστες άνοιξαν πυρ. Με όση δύναμη και ψυχραιμία είχε απομείνει στον οδηγό του ΙΧ που βρισκόταν μέσα το θύμα, πάτησε γκάζι για να εξαφανιστούν όμως οι δράστες συνέχισαν να τους ακολουθούν και να τους πυροβολούν, μέχρι να στρίψουν στο επόμενο στενό και να χαθούν τα ίχνη τους. Αμέσως μετά, ο φίλος του θύματος και ο θετός γιος του συνέχισαν τη διαδρομή τους μέχρι την ιδιωτική κλινική που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ αμέσως μετά ο 65χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο είπαν στους αστυνομικούς ότι ήταν όλοι μαζί στο σπίτι του θύματος και λίγο μετά τα μεσάνυχτα προθυμοποιήθηκαν να πάνε τον φίλο τους στο σπίτι του που διαμένει επίσης στο Φάληρο. Μάλιστα, όπως λένε, έκαναν πρώτα μια μικρή στάση στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας που διατηρεί το θύμα και μετά συνέχισαν τη διαδρομή τους.

Με την υπόθεση ασχολείται το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής και οι αξιωματικοί του περιμένουν να είναι σε θέση το θύμα -αλλά και οι αυτόπτες μάρτυρες- για να δώσουν αναλυτική κατάθεση. Πάντως, σύμφωνα με τις αρχές, το γεγονός ότι μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκοντας τρία άτομα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για το ποιος μπορεί να ήταν πραγματικά ο στόχος.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα, το αμάξι που επέβαινε ο 65χρονος επιχειρηματίας δέχτηκε καταιγισμό από πυροβολισμούς.Το θύμα τραυματίστηκε σοβαρά καθώς τις περισσότερες από τις σφαίρες της δέχτηκε στην κοιλιακή χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ