ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα - Ύβρεις και κατάρες από συγκεντρωμένους

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα - Ύβρεις και κατάρες από συγκεντρωμένους
CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα στις 12:00 ζήτησε και έλαβε από την 18η ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ με τη συνοδεία πρωτοφανής αστυνομικής παρουσίας έφυγε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων

Φωτογραφίες - βίντεο: Λευτέρης Παρτσάλης, Αλέξανδρος Γαστεράτος

Η 33χρονη μεταφέρθηκε από το ανακριτικό γραφείο στα αυτοκίνητα της αστυνομίας που περίμεναν με αναμμένες μηχανές για να την μεταφέρουν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου και θα παραμείνει μέχρι την απολογία της.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, νέος δικηγόρος της Πισπιρίγκου είναι ο Νίκος Ιωάννου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον όρισε η ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Νωρίτερα, η 33χρονη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας εισήλθε από την πλαϊνή είσοδο στο κτήριο 16 της Εισαγγελίας για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και από εκεί με ακαριαία επιχείρηση στο κτήριο 9 όπου βρίσκονται τα ανακριτικά γραφεία.

Η κατηγορούμενη φορούσε κουκούλα και αλεξίσφαιρο γιλέκο μέσα από το μπουφάν της.

Στα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου ενώ υπήρχαν φόβοι για λινστάρισμα της 33χρονης γι΄αυτό κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι συγκεντρωμένοι που βρίσκονται έξω από την Ευελπίδων ακούγονται να φωνάζουν με υβριστικά σχόλια κατά της κατηγορούμενης: «Βρωμιάρα, λιθοβολισμός μέχρι τέλους, ομολόγησε για να λυτρωθείς σκύλ@, ντροπή σου, η αδερφή σου τα ήξερε;».

Γιατί παραιτήθηκε ο Απόστολος Λύτρας από την υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στη σύντομη συνομιλία τους η ίδια φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της.

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» της αντέτεινε ο συνήγορός της .

Εκείνη φέρεται να μην απάντησε και τότε ο κ. Λύτρας της ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα:

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Λύτρας εξηγεί πως δεν θέλει να συνεχίσει την εκπροσώπηση της κατηγορούμενης μητέρας μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, σημειώνοντας πως «το τεκμήριο της αθωότητας είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου και του νομικού πολιτισμού».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο.

Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ