ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Ουσίες που σκοτώνουν» φέρεται να αναζητούσε η Πισπιρίγκου στο Διαδίκτυο

Πάτρα: «Ουσίες που σκοτώνουν» φέρεται να αναζητούσε η Πισπιρίγκου στο Διαδίκτυο
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται οι ηλεκτρονικές συσκευές που είχε στην κατοχή της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Την ώρα που στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών τίθενται πλέον και επίσημα, όπως είχε εγκαίρως μεταδώσει το CNN Greece, οι δυσεξήγητοι θάνατοι και των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη -της μόλις 6 μηνών Ίριδας που πέθανε το Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2019, οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά και για την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται οι ηλεκτρονικές συσκευές που είχε στην κατοχή της η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να εντοπιστεί η «διαδρομή» της κεταμίνης, δηλαδή από πού την προμηθεύτηκε προκειμένου να την χορηγήσει στην κόρη της, όπως αναφέρει η δικογραφία.

Στο πλαίσιο αυτό, ερευνώνται το κινητό της 33χρονης καθώς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που παρέλαβαν οι αστυνομικοί από την κατοικία της οικογένειας στην Πάτρα, καθώς και αναζητείται το tablet που θάφτηκε μαζί με την Τζωρτζίνα.

Ρουγκάλας: «Το tablet χτυπούσε στην κηδεία της 9χρονης»

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η κατηγορούμενη μητέρα αναζητούσε «ουσίες που σκοτώνουν» στο internet.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος μετά από προσωρινή άρση απορρήτου που είχε γίνει για τις επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου, όσο και για πρόσωπα του κοντινού της περιβάλλοντος, η 33χρονη έψαχνε στο διαδίκτυο ουσίες που μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της 9χρονης κόρης της, έψαχνε στη Google «ουσίες που μπορούν να σκοτώσουν» με γοργές διαδικασίες και όσο το δυνατόν αφανείς.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η μητέρα των τριών παιδιών έκανε αυτές τις αναζητήσεις. Μέσα στις ουσίες που ανακάλυψε, ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και η κεταμίνη.

Τα στοιχεία που έχουν βρεθεί από την άρση του απορρήτου αναμένεται να ενταχθούν στη δικογραφία, αποτελώντας έναν ιδιαίτερα επιβαρυντικό παράγοντα για την 33χρονη.

Στην Αθήνα οι δικογραφίες της Μαλένας και της Ίριδας

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο φάκελοι των δικογραφιών για τους δύο θανάτους περνούν στα χέρια δύο έμπειρων εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η εντολή είναι σαφής. Η διενέργεια της έρευνας να ολοκληρωθεί τάχιστα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις, οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Τις έρευνες για τους θανάτους των δύο παιδιών διενεργούν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριακός και Απόστολος Ανδρέου.

Υπενθυμίζεται, ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστικήέκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.

Όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, ιδιαίτερο προβληματισμό έχουν προκαλέσει, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Για «ιατρικό λάθος» κάνει λόγο η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Την πόρτα της ανακρίτριας πέρασε λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί, κατηγορουμένη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι πρόκειται περί «ιατρικού λάθους» φέρεται να περιγράφει στο υπόμνημα της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι, αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.

Δηλαδή σύμφωνα με τον υπερασπιστικό της ισχυρισμό, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, όπως έχουν αναφέρει οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, άρα η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Αναφορικά με την ύπαρξη ή μη της κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται να αντιτείνει πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.

Νοσοκομείο Παίδων: Ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα από τους γιατρούς

Αντέκρουσε τον ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με το «ιατρικό λάθος» στη χορήγηση κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Εμανουήλ Παπασάββας.

Σε δήλωση που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ η 33χρονη συνεχίζει να απολογείται σε ανακρίτρια και εισαγγελέα, ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων ξεκαθάρισε ότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχει κεταμίνη σε καμία μορφή, καθώς και πως ουδέποτε χορηγήθηκε η ουσία αυτή από γιατρούς στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ