ΕΛΛΑΔΑ

Στο Παπανικολάου Πλεύρης και Γκάγκα: Θα μπορούσε να «λαμπαδιάσει» όλο το νοσοκομείο

Στο Παπανικολάου Πλεύρης και Γκάγκα: Θα μπορούσε να «λαμπαδιάσει» όλο το νοσοκομείο
Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς στο νοσοκομείο θα γίνουν γνωστά μέσα από το πόρισμα πραγματογνωμοσύνης της Πυροσβεστικής τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ΙΝΤΙΜΕ / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Τα νεότερα για την φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο Παπανικολάου,  από την οποία έχασε τη ζωή του ένας ηλικιωμένος ασθενής ενώ τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν, αναφέρθηκαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα που έφθασαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις τους αφού ενημερώθηκαν για το τραγικό περιστατικό, αρχικά εξέφρασαν τη λύπη τους για τον θάνατο του 72χρονου ασθενή και για τον τραυματισμό των υπολοίπων και τόνισαν, ότι η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική, εάν δεν είχε διακοπεί εγκαίρως η παροχή οξυγόνου.

«Θα μπορούσε να “λαμπαδιάσει” με τις παροχές οξυγόνου που έχει αυτήν τη στιγμή. Ευτυχώς, η φωτιά περιορίστηκε σε ένα θάλαμο», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Γκάγκα.

Επίσης, υπογράμμισαν πως τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς θα φανούν από το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης της Πυροσβεστικής.

Πλεύρης: Σωτήρια η άμεση διακοπή παροχής του οξυγόνου

«Πρέπει πρώτα να υπάρξει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης της Πυροσβεστικής, αλλά από εκεί και πέρα και το Υπουργείο Υγείας εξετάζει ό,τι αφορά την τήρηση όλων των πρωτοκόλλων», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας και συνέχισε:

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο χρόνος που μεσολάβησε από την στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά μέχρι την κατάσβεσή της, ήταν τάχιστος».

«Υπήρξε άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής και έγινε άμεσα η διακοπή παροχής οξυγόνου. Είναι ένα βασικό σημείο του πρωτοκόλλου, γιατί όπως καταλαβαίνετε αν παρέμενε η παροχή οξυγόνου θα μιλούσαμε για τελείως διαφορετική κατάσταση».

«Είναι πολύ σημαντική η πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής για να δούμε τα αίτια της πυρκαγιάς».

«Το νοσοκομείο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη λειτουργική κατάσταση εκτός από το συγκεκριμένο θάλαμο», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Γκάγκα: Λυπούμαστε για τον ασθενή που πέθανε και για τους τραυματίες

«Το Νοσοκομείο θα έχει Κλινική Covid. Ήδη, όλα τα περιστατικά είναι μέσα στο νοσοκομείο», τόνισε με τη σειρά της η κα Γκάγκα εεκφράζοντας τη λύπη της για το θάνατο του ασθενούς.

«Θα μπορούσε να “λαμπαδιάσει” με τις παροχές οξυγόνου που έχει αυτήν τη στιγμή. Ευτυχώς, η φωτιά περιορίστηκε σε ένα θάλαμο. Λυπούμαστε πολύ και για τον ασθενή που πέθανε και για τους υπόλοιπους τραυματίες. Υπάρχει ένας ασθενής που είναι σοβαρά τραυματισμένος και οι υπόλοιποι είναι καλά», υπογράμμισε η κα Γκάγκα.

Με μηχανές έφθασαν στο νοσοκομείο Πλεύρης και Γκάγκα

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, μετέβησαν με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη και από εκεί έφθασαν στο νοσοκομείο με μηχανές, συνοδεία της Ασφάλειας.

Θάνος Πλεύρης και Μίνα Γκάγκα κατευθύνθηκαν στο εσωτερικό του νοσηλευτικού ιδρύματος για να ενημερωθούν για το συμβάν, όπως δείχνουν οι εικόνες από τη τοπική ιστοσελίδα Voria gr.

Ο κ. Πλεύρης και η κα Γκάγκα συμμετείχαν σε σύσκεψη μαζί με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογατζίδη αλλά και τις ηγεσίες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά ξέσπασε στις 09:00 το πρωί της Τετάρτης μετά από έκρηξη οξυγόνου σε θάλαμο πτέρυγας Covid, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 79χρονος που κάηκε ζωντανός και να τραυματιστούν τέσσερις ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο πιο σοβαρά από τους τραυματίες, ο οποίος είναι πολυεγκαματίας και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, στο σημείο έσπευσαν άμεσα και επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 11 οχήματα και 30 πυροσβέστες.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη-«Παπανικολάου»: Ένας νεκρός από τη φονική έκρηξη - Χαροπαλεύει τραυματίας στη ΜΕΘ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ