ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Κυριόπουλος: Η τελευταία συνέντευξή του κορυφαίου επιστήμονα στο CNN Greece

Γ. Κυριόπουλος: Η τελευταία συνέντευξή του κορυφαίου επιστήμονα στο CNN Greece
O Γιάννης Κυριόπουλος ήταν ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας (ΕΣΔΥ) και πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών της Υγείας ΙΝΤΙΜΕ

Ένας διακεκριμένος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και επί χρόνια Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, ο Γιάννης Κυριόπουλος κατέληξε τη Δευτέρα, σε ηλικία 77 ετών, στη ΜΕΘ COVID του Ευαγγελισμού, προκαλώντας βαθιά θλίψη στον επιστημονικό -και όχι- μόνο κόσμο.

Όσοι τον γνώρισαν από κοντά μιλούν για έναν επιστήμονα με ευρύ πεδίο γνώσεων, τόσο σε ζητήματα οικονομικών υγείας, όσο και κοινωνικής πολιτικής, κυρίως όμως ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Σπάνια έλεγε όχι σε μία συνέντευξη και δήλωση και ήθελε πάντα να στηρίζει και να βοηθά τους νέους.

Στο CNN Greece είχαμε τη μεγάλη τιμή να μας παραχωρήσει την τελευταία του συνέντευξη στο αφιέρωμα «FOCUS στην ΥΓΕΙΑ», ο οποίος είχε τονίσει μεταξύ άλλων:

«Η πανδημία της Covid-19 υπήρξε ο απόλυτος αιφνιδιασμός της παγκόσμιας κοινότητας, ενώ πρωτίστως ανέδειξε το έλλειμμα στη διεθνή συνεργασία και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Όμως, καθώς «ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας των ιών και της κατάθλιψης», είναι σαφές, ότι χρειάζεται να επενδύσουμε στη δημόσια υγεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Για τον λόγο αυτό, η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως, μια αξιόπιστη εθνική (κρατική) υπηρεσία δημόσιας υγείας, καθώς επίσης και πρόσθετη χρηματοδότηση δεδομένου ότι είναι υποδιπλάσια της ΕΕ-27 και υποτετραπλάσια των πλέον προηγμένων χωρών».

Διαβάστε το κείμενο της συνέντευξης:

Κυριόπουλος: Χρειαζόμαστε εθνική υπηρεσία Δημόσιας Υγείας και δίκτυα πρωτοβάθμιας φροντίδας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ