ΕΛΛΑΔΑ

Λέων: Καθοριστικός ο θάνατος της Ίριδας – Δύο πραγματογνώμονες συμφωνούν στον ασφυκτικό θάνατο

Λέων: Καθοριστικός ο θάνατος της Ίριδας – Δύο πραγματογνώμονες συμφωνούν στον ασφυκτικό θάνατο
«Η υπόθεση της Ίριδας θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα και ανακριτικά» ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ / INTIME

«Καθοριστικό περιστατικό» χαρακτήρισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων το θάνατο της μικρής Ίριδας, αναφερόμενος στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ενόσω αναμένονται τα νέα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι ήδη δύο πραγματογνώμονες συμφωνούν στον ασφυκτικό θάνατο για την Ίριδα.
Τη διενέργεια των νέων ερευνών ανέλαβαν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο επίσης ιατροδικαστής Αθηνών Νίκος Καλόγρηας με τον ιατροδικαστή να μιλά για ασφυκτικό θάνατο.

«Η υπόθεση της Ίριδας θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα και ανακριτικά. Η κ. Πισπιρίγκου λέει ότι έψαχνε άλλες ουσίες που χορηγηθούν στο παιδί, ο συνήγορός της δήλωσε ότι πριν 6 – 7 μήνες χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί, άρα νομίζω είναι αστοχία που δεν έψαξε την κεταμίνη, αλλιώς πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε ότι ο θάνατος της Ίριδας είναι καθοριστικό περιστατικό «πρώτον γιατί φαίνεται θα υπάρχει ομοφωνία όλων των ιατροδικαστών, που είναι πολύ σημαντικό για την υπόθεση, καθώς δεν θα υπάρχει αντεπιχείρημα, με την έννοια ότι δε θα έχουν παρεμβληθεί άλλες ιατρικές ενέργειες γιατί μιλάμε για βρέφος που κατέληξε μόνο του».

Ανέφερε δε, πως «οι άνθρωποι που ήταν στο χώρο (όταν κατέληξε) έχουν δηλώσει και οι δύο ποιοι είναι».

Υπενθυμίζεται πως η Ίριδα πέθανε τον Μάρτιο του 2021 όταν ήταν μόλις έξι μηνών, στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Η Μαλένα πέθανε στα 3,5 έτη τον Μάρτιο του 2019 -δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα- και ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια.

Το 2022 πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα για τον θάνατο της οποίας κατηγορείται η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ