ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι «ύποπτες» αναζητήσεις στο διαδίκτυο πριν από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι «ύποπτες» αναζητήσεις στο διαδίκτυο πριν από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας
Τι αναζητούσε στο διαδίκτυο η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου INTIME / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για τις αναζητήσεις που φέρεται να έκανε στο διαδίκτυο η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Mega η κατηγορούμενη την περίοδο μεταξύ της 12ης και 28ης Ιανουαρίου 2022 αναζητούσε στο διαδίκτυο:

  • έλλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό
  • αναισθησία στα παιδιά
  • αναισθητικά φάρμακα
  • νυχτερινή επιληψία
  • εγκεφαλική ατροφία
  • δραστική ουσία – φαινοβαρβιτάλη
  • epanutin: αντιεπιληπτικό φάρμακο, που αν δοθεί σε μεγάλη ποσότητα προκαλεί ακαριαίο θάνατο
  • ιατροτέκ: ηλεκτρονική ιατρική βιβλιοθήκη που παρέχει πληροφορίες για παθήσεις και φάρμακα

Υπενθυμίζεται πως η 9χρονη Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εν λόγω αναζητήσεις δεν δικαιολογούν την εμφάνιση διαφήμισης κεταμίνης στην 33χρονη. Η διαφήμιση προκύπτει μονάχα εάν αναζητήσει επ’ ακριβώς τον όρο.

Στα «χνάρια» της κεταμίνης οι Αρχές χωρίς τη συνεργασία της Πισπιρίγκου

Στο μεταξύ, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, φέρεται να αρνείται να συνεργαστεί με τις αστυνομικές αρχές στην έρευνα που διεξάγεται στις ηλεκτρονικές της συσκευές.

Η «διαδρομή» της κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα αποτελεί αντικείμενο των ερευνών, στο πλαίσιο των οποίων εξετάζεται εάν και σε ποιο χρόνο η 33χρονη αναζήτησε στο διαδίκτυο σχετικές πληροφορίες.

Η 33χρονη κατηγορούμενη φέρεται να μην παραδίδει στους αστυνομικούς τους ηλεκτρονικούς κωδικούς πρόσβασης για τον λογαριασμό που διατηρούσε σε υπηρεσία e-mail, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Οι αστυνομικές αρχές μπορούν να παρακάμψουν το πρόβλημα, γεγονός που καθυστερήσει την πρόοδο των ερευνών. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του καναλιού, η αστυνομία θεωρεί επιβαρυντικό στοιχείο τη μη συνεργασία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από τις έρευνες δείχνουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ψάξει στο διαδίκτυο φαρμακευτικές ουσίες. Συγκεκριμένα στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το οποίο ανασύρθηκε από τον τάφο του κοριτσιού έπειτα από ένταλμα των διωκτικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι είχαν καταγραφεί ειδοποιήσεις της Google για φαρμακευτικές ουσίες, για προϊόντα ομοειδή της κεταμίνης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η 33χρονη άλλαξε στάση και σε δηλώσεις της παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι αναζητούσε θανατηφόρες ουσίες, υποστηρίζοντας ότι έψαχνε για μια νέα αναισθητική ουσία που δόθηκε στο παιδί της. Ειδικότερα, είπε ότι έψαξε την ουσία φαινοβαρβιτόλη που είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα και μάλιστα από το κινητό της.

Διαγραμμένες όλες οι αναζητήσεις

Σε νεότερα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από τον έλεγχο στα λάπτοπ και τα κινητά τηλέφωνα της Ρούλας Πισπσιρίγκου προκύπτει ότι η 33χρονη είχε φροντίσει να διαγράψει απο όλο το ψηφιακό της περιβάλλον και το εφεδρικό, όλες τις πιθανώς ύποπτες κινήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι η Google της είχε προωθήσει διαφήμιση για κεταμίνη στις 26 Ιανουαρίου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει κάνει αναζητήσεις αυστηρά για την λέξη αυτή, ωστόσο αναζητήσεις γι’ αυτή την ουσία δεν υπάρχουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ