ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι καταθέσεις των γιατρών που φωτίζουν την υπόθεση

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι καταθέσεις των γιατρών που φωτίζουν την υπόθεση
Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας INTIME

Φως στην υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας δίνουν οι καταθέσεις των γιατρών, της παιδιάτρου και του εντατικολόγου που έζησε τις τελευταίες ώρες και το τέλος του κοριτσιού στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού».

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του «MEGA, η παιδίατρος αναφέρει ότι «η Ρούλα Πισπιρίγκου της είχε πει ότι η Τζωρτζίνα η οποία κοιμόταν δίπλα στην κούνια της Ίριδας ήταν αυτή που βρήκε νεκρό το μωρό».

«Μου είπε για το πρώτο περιστατικό της ανακοπής που την έπαθε στο Καραμανδάνειο. Μετά την ανακοπή νοσηλεύτηκε στο Ρίο. Επίσης, μου είπε ότι η Τζωρτζίνα λίγες μέρες πριν από το επεισόδιο που σας είπα, είχε βρει το μωρό της οικογένειας νεκρό στην κούνια του», ανέφερε η παιδίατρος.

Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη κατηγορούμενη είχε ισχυριστεί το αντίθετο. Ότι δηλαδή το βρέφος το είχε βρει νεκρό μέσα στην κούνια του η αδελφή της, Δήμητρα.

Στο άκουσμα θανάτου της Τζωρτζίνας η Ρούλα ρωτούσε για τον βηματοδότη

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλούν οι πρώτες αντιδράσεις και τα αιτήματα της κατηγορουμένης μόλις έμαθε για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο εντατικολόγος κατά την διάρκεια της ανάνηψης όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, τηλεφώνησε και στον καρδιολόγο του Ωνασείου για τον ενημερώσει, ενώ του έστειλε και φωτογραφίες από το μόνιτορ.

Μετά από αρκετή ώρα που η 9χρονη δεν ανταποκρινόταν, πήγε να ενημερώσει την μητέρα της, αλλά η αντίδρασή της ήταν αναπάντεχη.

Η 33χρονη κατηγορούμενη στην ανακοίνωση του θανάτου της Τζωρτζίνας, άρχισε να του κάνει ερωτήσεις, με αποκορύφωμα αν λειτουργεί ο βηματοδότης. Κατί που όπως αναφέρει ο γιατρός, του έκανε εντύπωση καθώς δεν είναι η αντίδραση που περιμένεις από μια μητέρα τη στιγμή που μαθαίνει ότι το παιδί της έφυγε από τη ζωή.

«Η αλήθεια είναι ότι όταν ανακοινώνεις σε ένα γονιό ότι το παιδί του ουσιαστικά έχει φύγει από τη ζωή και κάνεις προσπάθεια να το επαναφέρεις δεν περιμένεις να σε ρωτήσει αν δουλεύει ο βηματοδότης», δήλωσε ο εντατικολόγος.

Μάλιστα, ο ίδιος εντατικολόγος είχε κάνει ανάνηψη και την Μαλένα. «Όταν μου είπαν το όνομα της ασθενούς, θυμήθηκα ότι εγώ είχα κάνει προσπάθεια ανάνηψης στην αδελφή της, τη Μαλένα, η οποία κατέληξε στο Ογκολογικό τμήμα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά αυτή την περίπτωση γιατί ήταν ένα φαινοτυπικά υγιέστατο παιδί τριών περίπου ετών. Και στα δύο παιδάκια, και στην Τζωρτζίνα και στην Μαλένα, κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Δεν έχω επιστημονική απάντηση γιατί η Τζωρτζίνα δεν ανταποκρίθηκε στην ανάνηψη και την άμεση χορήγηση αδρεναλίνης», κατέθεσε.

Σε ό,τι αφορά στα φάρμακα που χορηγήθηκαν στην Τζωρτζίνα, την περίπου μια ώρα που προσπαθούσαν να την επαναφέρουν, είναι σαφής:

«Συνεχίσαμε την προσπάθεια ανάνηψης περισσότερο από μια ώρα χωρίς καμία ανταπόκριση και η ασθενής κατέληξε. Τα φάρμακα που δόθηκαν στην ασθενή όταν αναλάβαμε εμείς τη διαδικασία της ανάνηψης ήταν η αδρεναλίνη και το ροκουρόνιο. Κανένα άλλο φάρμακο δεν δόθηκε από εμάς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάνηψης δεν είχαμε καμία κλινική ανταπόκριση, ούτε αυτόματη αναπνοή, ούτε εγκαταστάθηκε ο φυσιολογικός ρυθμός της καρδιάς», κατέθεσε ο εντατικολόγος.

Αλλά και η παιδίατρος της Τζωρτζίνας παραξενεύτηκε από την ψύχραιμη στάση της μητέρας, τα λόγια και τις αντιδράσεις, όταν λίγα λεπτά μετά το θάνατο 9χρονης, της είπε συλλυπητήρια στο διάδρομο.

«Κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, συνάντησα τη μαμά της Τζωρτζίνας στον διάδρομο, έξω από το θάλαμο. Της είπα συλλυπητήρια, με ευχαρίστησε που μαζί με τους άλλους ιατρούς τρέξαμε να σώσουμε την κόρη της και δεν είπαμε κάτι άλλο. Μου έκανε εντύπωση ότι λίγη ώρα μετά το θάνατο του τρίτου παιδιού της ήταν ψύχραιμη. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μία μαμά που έκλαιγε και ούρλιαζε για το παιδί της. Αυτό μου έκανε εντύπωση, όλες τις ημέρες που ήταν στο νοσοκομείο με την Τζωρτζίνα, γιατί η Τζωρτζίνα ήταν μία βαριά περίπτωση ασθενούς, πόσο μάλλον την ημέρα του θανάτου της», είπε η παιδίατρος.

Οι «ύποπτες» αναζητήσεις στο διαδίκτυο πριν από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας

Νέες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα για τις αναζητήσεις που φέρεται να έκανε στο διαδίκτυο η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Mega η κατηγορούμενη την περίοδο μεταξύ της 12ης και 28ης Ιανουαρίου 2022 αναζητούσε στο διαδίκτυο:

  • έλλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό
  • αναισθησία στα παιδιά
  • αναισθητικά φάρμακα
  • νυχτερινή επιληψία
  • εγκεφαλική ατροφία
  • δραστική ουσία – φαινοβαρβιτάλη
  • epanutin: αντιεπιληπτικό φάρμακο, που αν δοθεί σε μεγάλη ποσότητα προκαλεί ακαριαίο θάνατο
  • ιατροτέκ: ηλεκτρονική ιατρική βιβλιοθήκη που παρέχει πληροφορίες για παθήσεις και φάρμακα

Υπενθυμίζεται πως η 9χρονη Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εν λόγω αναζητήσεις δεν δικαιολογούν την εμφάνιση διαφήμισης κεταμίνης στην 33χρονη. Η διαφήμιση προκύπτει μονάχα εάν αναζητήσει επ’ ακριβώς τον όρο.

Στα «χνάρια» της κεταμίνης οι Αρχές χωρίς τη συνεργασία της Πισπιρίγκου

Στο μεταξύ, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, φέρεται να αρνείται να συνεργαστεί με τις αστυνομικές αρχές στην έρευνα που διεξάγεται στις ηλεκτρονικές της συσκευές.

Η «διαδρομή» της κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα αποτελεί αντικείμενο των ερευνών, στο πλαίσιο των οποίων εξετάζεται εάν και σε ποιο χρόνο η 33χρονη αναζήτησε στο διαδίκτυο σχετικές πληροφορίες.

Η 33χρονη κατηγορούμενη φέρεται να μην παραδίδει στους αστυνομικούς τους ηλεκτρονικούς κωδικούς πρόσβασης για τον λογαριασμό που διατηρούσε σε υπηρεσία e-mail, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Οι αστυνομικές αρχές μπορούν να παρακάμψουν το πρόβλημα, γεγονός που καθυστερήσει την πρόοδο των ερευνών. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του καναλιού, η αστυνομία θεωρεί επιβαρυντικό στοιχείο τη μη συνεργασία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από τις έρευνες δείχνουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ψάξει στο διαδίκτυο φαρμακευτικές ουσίες. Συγκεκριμένα στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το οποίο ανασύρθηκε από τον τάφο του κοριτσιού έπειτα από ένταλμα των διωκτικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι είχαν καταγραφεί ειδοποιήσεις της Google για φαρμακευτικές ουσίες, για προϊόντα ομοειδή της κεταμίνης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η 33χρονη άλλαξε στάση και σε δηλώσεις της παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι αναζητούσε θανατηφόρες ουσίες, υποστηρίζοντας ότι έψαχνε για μια νέα αναισθητική ουσία που δόθηκε στο παιδί της. Ειδικότερα, είπε ότι έψαξε την ουσία φαινοβαρβιτόλη που είχε χορηγηθεί στην Τζωρτζίνα και μάλιστα από το κινητό της.

Διαγραμμένες όλες οι αναζητήσεις

Σε νεότερα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από τον έλεγχο στα λάπτοπ και τα κινητά τηλέφωνα της Ρούλας Πισπσιρίγκου προκύπτει ότι η 33χρονη είχε φροντίσει να διαγράψει απο όλο το ψηφιακό της περιβάλλον και το εφεδρικό, όλες τις πιθανώς ύποπτες κινήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι η Google της είχε προωθήσει διαφήμιση για κεταμίνη στις 26 Ιανουαρίου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει κάνει αναζητήσεις αυστηρά για την λέξη αυτή, ωστόσο αναζητήσεις γι’ αυτή την ουσία δεν υπάρχουν.