Την 1η Μαΐου αρχίζει η αντιπυρική περίοδος - Ενημέρωση από την Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής
Ανανεώθηκε:
Την αναγκαιότητα καθαρισμού των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές, προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, επισημαίνει με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, την 1η Μαΐου, η Περιφερειακή Ενότητα Ανατ. Αττικής.
Φέτος, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι στατιστικά η πλειονότητα των πυρκαγιών κάθε χρόνο οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική ως «καθαρισμός», ορίζεται η απομάκρυνση σπασμένων δένδρων και κλαδιών, ξερά χόρτα, φύλλα κλπ, σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από κτίσματα, το κλάδεμα των φυτών, η απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών, καθώς και των υπολειμμάτων καθαρισμού.
Επιπλέον, υπενθυμίζεται η αναγκαιότητα τήρησης των σχετικών μέτρων, όπως η αποφυγή υπαίθριων θερμών εργασιών, ψησταριών, καπνίσματος μελισσιών, καψίματος σκουπιδιών και ξερών κλαδιών, κλπ.
ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Οι προσαχθέντες του στολίσκου της Γάζας θα αποβιβαστούν στην Ελλάδα– Την ευχαριστούμε»
18:35
Στο «κόκκινο» οι κεντρικοί δρόμοι του Λεκανοπεδίου – Ξεκίνησε η έξοδος της Πρωτομαγιάς
18:30
ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει αίτημα σύστασης Προανακριτικής για Λιβανό και Αραμπατζή
18:19
Πάργα: Ανήλικοι απείλησαν μαθήτρια με σουγιά μέσα σε σχολικό λεωφορείο
18:10