ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση κατά αγνώστων για αρπαγή κατέθεσαν οι γονείς της Μαρίας

Μήνυση κατά αγνώστων για αρπαγή κατέθεσαν οι γονείς της Μαρίας

Μήνυση κατά αγνώστων για το αδίκημα της αρπαγής της μικρής Μαρίας κατέθεσε χθες το βράδυ η οικογένειά της, όπως ανέφερε ο δικηγόρος τους.

Η μήνυση κατατέθηκε για δικονομικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους, ανέφερε ο κ. Σταύρος Γεωργόπουλος σε εκπομπή του Ant1. “Διότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η έρευνα. Aπό τη στιγμή που φεύγει η δικογραφία από τα χέρια της αστυνομίας, χάνει το δικαίωμα η αστυνομία να κάνει προανακριτικές πράξεις”, σημείωσε.

“Δεν υπήρχε λόγος να βιαστεί η αστυνομία να κλείσει το φάκελο για να συλλάβει δύο γονείς οι οποίοι αμέσως πήγαν οι ίδιοι στο αστυνομικό τμήμα”, είπε ακόμα ο κ. Γεωργόπουλος.

Την ίδια ώρα, η μικρή Μαρία παραμένει στο Παίδων, μέχρι να ορίσει ο εισαγγελέας κοινωνικό λειτουργό, ο οποίος θα εξετάσει τις συνθήκες στο σπίτι των γονιών της μικρής και αν δώσει τη συγκατάθεσή του, θα επιστρέψει στην κατοικία της. Η παρουσία του κοινωνικού λειτουργού θα συνεχιστεί και μετά την επιστροφή της.

Υπενθυμίζεται ότι το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο άφησε χθες ελεύθερους τους γονείς της 4χρονης Μαρίας, μέχρι τις 6 Μαΐου οπόταν και ορίστηκε νέα δικάσιμος. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Ο πατέρας και η μητέρα της 4χρονης συνεχίζουν να θεωρούν ότι κάποιος άρπαξε το παιδί και αυτό κατέθεσαν στον εισαγγελέα. Για την αστυνομία, όμως, το σενάριο της απαγωγής δεν στηρίζεται από κανένα στοιχείο και οι αξιωματικοί της ασφάλειας θεωρούν ότι το παιδί έφυγε από την επιτήρηση των γονέων τους και έζησε αυτήν τη σκληρή, για την ηλικία της περιπέτεια.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του παππού της 4χρονης, η μικρή Μαρία έφυγε από το μέρος που ήταν με τους γονείς της καθώς φοβήθηκε από το γαύγισμα του σκυλιού. Στη συνέχεια εμφανίστηκε άγνωστος, ο οποίος σύμφωνα με όσα λέει ο παππούς, είπε στην τετράχρονη ότι θα την πάει στη μητέρα της αλλά αντ’ αυτού την έβαλε στο αυτοκίνητό του και έφυγε.

Διαβάστε επίσης:

Εξαφάνιση 4χρονης Μαρίας: H απόφαση του δικαστηρίου για τους γονείς

Γονείς 4χρονης Μαρίας: «Πάμε να δούμε το παιδί μας» (vid)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ