ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Προμελετημένο το έγκλημα λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της φαρμακοποιού

Καβάλα: Προμελετημένο το έγκλημα λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της φαρμακοποιού
Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης φαρμακοποιού υποστήριξε ότι ο καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνος, αυτοτραματίστηκε μετά τον φόνο για να εκμαιεύσει ελαφρυντικά στη δίκη του Πηγή: kavalapost.gr

Για προμελετημένο έγκλημα έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας της φαρμακοποιού Αΐντα Παπαδόπουλου την οποία στραγγάλισε ο 55χρονος σύζυγός της μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε στην Καβάλα.

Ο δικηγόρος Μανώλης Βονικάκης, είπε ότι «ο δράστης στραγγάλισε την 43χρονη με το ένα χέρι» ενώ υποστήριξε ότι ο καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνος, αυτοτραματίστηκε μετά τον φόνο για να εκμαιεύσει ελαφρυντικά στη δίκη του.

«Τρεις ώρες ήταν μέσα στον χώρο και περίμενε να σκοτεινιάσει! Περίμενε στωικά να πέσει το σκοτάδι για να μπορέσει να φύγει. Είχε σχέδιο απόλυτης απομάκρυνσης από το σημείο. Τα γεγονότα δείχνουν άνθρωπο ο οποίος είχε απόλυτη νηφαλιότητα», υποστήριξε ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 43χρονης που δολοφονήθηκε από τον 55χρονο σύζυγό της.

«Πρώτη φορά σε εσάς θα το δηλώσω, ο άνθρωπος αυτός αυτοτραυματίστηκε για πρώτη φορά, όπως προκύπτει από όλα τα στοιχεία, στις 12 παρά πέντε που πήρε τηλέφωνο στην ΕΛ.ΑΣ.», είπε μιλώντας στο Mega.

«Ένας άνθρωπος που πάει να κόψει τις φλέβες του στις 8 η ώρα, πεθαίνει μέσα σε συγκεκριμένη ώρα. Δεν πεθαίνει από τις 8 έως τις 12 και πέντε που πήρε τηλέφωνο στην ΕΛ.ΑΣ. Ξέρετε γιατί πήρε τηλέφωνο; Βαρούσανε την πόρτα οι γονείς, ο πατέρας και ο θείος, θα σπάγανε την πόρτα. Του έλεγαν, άνοιξε γιατί θα σπάσουμε την πόρτα. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν έσπαγαν την πόρτα, αν άνοιγε και έβλεπαν το άψυχο σώμα της Άιντα;»

Γι’ αυτό κάλεσε την Αστυνομία, είπε ο δικηγόρος. «Για να εκμαιεύσει όλα τα ελαφρυντικά που θα ζητήσει, για ειλικρινή μεταμέλεια κ.ά.», τόνισε ο κ. Βονικάκης.

Παράλληλα ο κ. Βονικάκης, τόνισε ότι ο συζυγοκτόνος έχει βγει από το νοσοκομείο αφού είναι καλά στην υγεία του, ενώ είπε έκανε γνωστό ότι τα παιδιά είναι σε καλά χέρια, καθώς τα έχει αναλάβει ο θείος τους, ο αδερφός της Άιντα, ο Αρτούρο Παπαδόπουλος, ο οποίος ήρθε από τις ΗΠΑ.

«Από τις πρώτες ενέργειες που θα κάνουμε όταν κατακαθίσει λίγο ο κουρνιαχτός, θα είναι να ζητήσουμε την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών για να δοθούν στον παππού και στη γιαγιά ή αν είναι δυνατό στον θείο», αποκάλυψε και έκανε γνωστό ότι ο θείος θέλει να πάρει στην Αμερική τα παιδιά.

«Ήταν βίαιος θάνατος», λέει ο ιατροδικαστής

Ο 55χρονος έχει ομολογήσει την πράξη του και θα απολογηθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα την Τρίτη.

Παράλληλα, τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης αποκαλύπτουν ότι ο συλληφθείς την στραγγάλισε και το θύμα πάλεψε.

«Ήταν βίαιος θάνατος, ανθρωποκτονία. Είχε στην τραχηλική χώρα εκχυμώσεις και εκδορές στρογγυλού σχήματος που είναι χαρακτηριστικό από τα δάχτυλα. Είχε και κάταγμα και ουλές οστού», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ιατροδικαστής, Νίκος Κιφνίδης.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο 55χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς που τον επισκέφθηκαν στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν με τραύματα στα χέρια και στο λαιμό, ανέφερε ότι:

«Βρισκόμασταν με την Αΐντα στο κουζινάκι του φαρμακείου. Λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πείσω άλλη μία φορά να μη φύγει. Μου είπε ότι “θα ζητήσω διαζύγιο”. Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα στο λαιμό χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω», είπε, σύμφωνα με τον Alpha.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους καταθέσεις, με πιο σημαντική αυτή της υπαλλήλου του φαρμακείου.

«Έφτασα στις 18:00 – 18:15 και δέχθηκα τηλεφώνημα από τον δράστη ότι ήθελε τα δεύτερα κλειδιά για να ανοίξει τα στοράκια. Τον άκουσα λίγο ταραγμένο αλλά πού να πάει το μυαλό... Εμένα μου είπε, επειδή μιλήσαμε, ότι θέλει τα παιδιά, δεν υπάρχει θέμα. Δεν ήταν άνθρωπος εκδικητικός σε αυτό το θέμα. Εκδικητικός, φάνηκε ποιος ήταν. Εκδικητικοί είναι οι άνθρωποι που όταν τους λένε θέλω να χωρίσω έχω πρόβλημα τους αφαιρούν τη ζωή», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η φαρμακοποιός και φίλη της 43χρονης.

Στη διάθεση των αρχών βρίσκεται και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος. Στο βίντεο, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ο δράστης να αρπάζει την σύζυγο του που κάθονταν μπροστά στον υπολογιστή και στη συνέχεια να την οδηγεί σε ένα δωμάτιο πίσω από το φαρμακείο. Φαίνεται ακόμα η προσπάθεια του – μετά την δολοφονία - να αυτοτραυματιστεί.

«Ο φερόμενος ως δολοφόνος ήρθε στο νοσοκομείο μας με το ΕΚΑΒ στις 2 τα ξημερώματα με τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό του κι έχει κόψει και τις φλέβες του στα χέρια. Αμέσως οι γι’ αυτοί μας τον βάλανε στο χειρουργείο, βρίσκεται στη χειρουργική κλινική φρουρούμενος», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ