ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρες στην Παραλιακή: «Σαφάρι» της Τροχαίας με 13 συλλήψεις

Κόντρες στην Παραλιακή: «Σαφάρι» της Τροχαίας με 13 συλλήψεις
Η Τροχαία πραγματοποιεί ελέγχους στην παραλιακή και σε σημεία όπου οδηγοί διενεργούν αυτοσχέδιους αγώνες με αυτοκίνητα INTIME / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη σύλληψη 13 ατόμων προχώρησε η Τροχαία Αττικής, σε ελέγχους που πραγματοποίησε το τριήμερο 12, 13 και 14 Μαΐου σε σημεία όπου οδηγοί πραγματοποιούν επικίνδυνες κόντρες με τα αυτοκίνητά τους οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες για τη ζωή τους.

Χαρακτηριστικό είναι το τροχαίο ατύχημα την Πρωτομαγιά με πέντε τραυματίες στην Βουλιαγμένη, όπου μάρτυρες έκαναν λόγο για κόντρες που προκάλεσαν καραμπόλα, και από θαύμα δεν αποδείχθηκαν μοιραίες για τη ζωή άλλων οδηγών και πεζών.

Στο «σαφάρι» ελέγχων που πραγματοποίησε η Τροχαία το περασμένο τριήμερο, συνέλαβε 13 άτομα για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης ενώ βεβαίωσε 335 παραβάσεις.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην παραλιακή Λεωφόρο, στη Λ. Σχιστού στο Κερατσίνι, στη Λ. Δημοκρατίας στο Πέραμα και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στόχος των ελέγχων ήταν η αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Αναλυτικά, οι 335 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν:

- 63 για υπερβολική ταχύτητα

- 33 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

- 38 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

- 30 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

- 21 για μη εφοδιασμό αποτελεσματικού σιγαστήρα

- 24 για χρήση αδιαφανών υαλοπινάκων (φιμέ)

- 9 για επίδειξη ικανοτήτων

- 7 διότι δεν έφεραν κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας

- 5 για δυσδιάκριτη κρατική πινακίδα κυκλοφορίας

- 5 για επικίνδυνους ελιγμούς

- 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

- 2 για χρήση κινητού τηλεφώνου

- 96 λοιπές παραβάσεις

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 45 ζεύγη πινακίδων, 62 άδειες κυκλοφορίας οχημάτων καθώς και 73 άδειες ικανότητας οδήγησης. Τέλος, ακινητοποιήθηκαν 25 οχήματα.

Στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ), καθώς και των οικείων Τμημάτων Τροχαίας

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ στην σχετική της ανακοίνωση οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ