Προσφυγή της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ στο ΣτΕ, κατά του «Γιατρού για όλους»
Ανανεώθηκε:
Την αντίδρασή της στον νέο νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) «Γιατρός για όλους» εκφράζει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, αναφέροντας ότι «θίγει την αξιοπρέπεια του γιατρού» και προσφεύγει στο ΣτΕ «με σκοπό τη διασφάλιση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων».
Η Ένωση αναφέρει, πως «εάν δεν εξειδικευθούν οι όροι της σύμβασης, με σεβασμό στο επιστημονικό έργο του ιατρού και στις απαιτήσεις λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου, τότε η δηλωθείσα άποψη μας είναι αρχικά αρνητική ως προς τη συμμετοχή των ιατρών στις νέες συμβάσεις».
Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ τονίστηκε, ότι «το συμβατικό περιβάλλον των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ καθίσταται ασυμβίβαστο με την αξιοπρέπεια στη λειτουργία του ιατρικού επαγγέλματος».
Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ τονίζει ότι «το νομικό πλαίσιο απαξιώνει το πτυχίο Ιατρικής, με υπέρμετρες υποχρεώσεις, δεσμεύσεις, άτυπη πολιτική επιστράτευση, και απαλείφει οποιαδήποτε ασπίδα προστασίας του ιατρού έναντι καταχρηστικών συμπεριφορών εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ σε επαγγελματικό ή οικονομικό επίπεδο».
Επιπλέον, αναφέρει, ότι «δεν υπάρχει αναφορά για το ύψος του προϋπολογισμού ή της αποζημίωσης του ιατρικού δυναμικού» και προσθέτει, «ότι χωρίς πόρους και ιατρούς, δεν υπάρχει ΠΦΥ».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι τελικές ρυθμίσεις για τον προσωπικό γιατρό από τους Παθολόγους Ελλάδος
Γιατρός για όλους - Αντίδραση ΣΦΕΕ: «Ζητάμε περιορισμό δαπάνης και προϋπολογισμό για τους ασθενείς»
Στρατηγική σύμπλευση Ελλάδας - ΗΠΑ: Τα ισχυρά μηνύματα από το ραντεβού Γεραπετρίτη - Ρούμπιο κα ο διάλογος με ορίζοντα την Αθήνα
07:30
Η Warner Bros «περνά» στην Paramount: Η Netflix αποσύρθηκε από την «μάχη» για την εξαγορά
07:26
Το Πακιστάν κήρυξε ανοιχτό πόλεμο κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν: Βομβαρδισμοί στην Καμπούλ, πάνω από 130 νεκροί (vids)
07:15
Χρήστος Μεγάλου: Προς ισχυρό πρώτο 3μηνο η Πειραιώς - Σε περιβάλλον ομαλοποίησης επιτοκίων το 2026
07:05