ΕΛΛΑΔΑ

Οικονόμου σε Τσίπρα: «Είσαι με τη βιβλιοθήκη ή με τη βαριοπούλα;»

Οικονόμου σε Τσίπρα: «Είσαι με τη βιβλιοθήκη ή με τη βαριοπούλα;»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν είναι «με τη βιβλιοθήκη ή με τη βαριοπούλα», αναφορικά με τα επεισόδια στο ΑΠΘ (Φωτογραφία αρχείου) INTIME

Συνεχίζεται η κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τα επεισόδια της Πέμπτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος την Παρασκευή σε ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, τον καλεί να απαντήσει αν είναι «με τη βιβλιοθήκη ή με τη βαριοπούλα».

«Αντί να πετάει την μπάλα στην εξέδρα ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει: είναι με τη βιβλιοθήκη ή με τη βαριοπούλα; Ό,τι άλλο είναι υπεκφυγή και πολιτική κάλυψη της ανομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στην ανάρτησή του: «Το μεγάλο δίλημμα που έχει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία δεν είναι «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα», αλλά αν θα πληρώσει το ρεύμα ή το φροντιστήριο του παιδιού. Επειδή δεν μπορεί να βρει απάντηση ο κ. Μητσοτάκης, ψάχνει τεχνηέντως τρόπο να δημιουργήσει κοινωνική ένταση.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι με τη βιβλιοθήκη, αλλά με τις βαριοπούλες

Εξάλλου, η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας νωρίτερα την αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα επεισόδια στο ΑΠΘ και τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή μετά την επίθεση των ΜΑΤ, ανέφερε ότι το κόμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλύπτει την ανομία και είναι με τις βαριοπούλες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση καθημερινά. Δεν είναι με τη βιβλιοθήκη, αλλά με τις βαριοπούλες» σημειώνει η ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την ίδια «καραμέλα» για προβοκάτορες και συνεχίζει να καλύπτει την ανομία. Εμείς θα επιμένουμε να ρωτάμε ευθέως: Ο χώρος του ΑΠΘ που βρισκόταν υπο κατάληψη επι 34 χρονια και φυλάνε οι αστυνομικοί για να μην γκρεμιστεί ξανά με βαριοπούλες, πρέπει να γίνει βιβλιοθήκη όπως θέλει η ακαδημαϊική κοινότητα ή όχι; Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση καθημερινά. Δεν είναι με τη βιβλιοθήκη, αλλά με τις βαριοπούλες».

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι: «Αντί για εμπρηστικές δηλώσεις από τη ΝΔ και τους υπουργούς της, περιμένουμε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, πολιτική και επιχειρησιακή, να πει ποιοι είναι οι αστυνομικοί που ρίχνουν χειροβομβίδα κρότου λάμψης με ευθεία βολή από το ένα μέτρο κατά φοιτητών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός εκ των διαδηλωτών στο κεφάλι και πως θα τιμωρηθούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ