ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Υγείας για Καραμανδάνειο: Δεν τίθεται θέμα διακοπής της λειτουργίας του

Υπουργείο Υγείας για Καραμανδάνειο: Δεν τίθεται θέμα διακοπής της λειτουργίας του
Σε διαδικασία προκήρυξης οι δύο θέσεις αναισθησιολόγων που ζητήθηκαν από το νοσοκομείο, αναφέρει το υπουργείο Υγείας ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο Υγείας σχετικά με το Καραμανδάνειο νοσοκομείο που, σύμφωνα με τους γιατρούς του, υπολειτουργεί λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Γιατροί και κάτοικοι της περιοχής, κάνουν λόγο για μεθόδευση και κλείσιμο του νοσοκομείου και ζητούν άμεση πρόσληψη αναισθησιολόγων.

Το υπουργείο Υγείας με τη σειρά του απαντάει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα και πως είναι ήδη σε διαδικασία προκήρυξη για δύο θέσεις αναισθησιολόγων που ζητήθηκαν από το νοσοκομείο. Σχετικά με τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου, η ηγεσία του υπουργείου αναφέρει ότι βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια.

Τέλος, επισημαίνεται ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο ώστε στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

«Στην παρούσα συγκυρία, οι τέσσερις αναισθησιολόγοι που υπηρετούν στο νοσοκομείο έχουν ζητήσει αναρρωτική άδεια.

Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για εθελοντική προσωρινή μετακίνηση αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε το νοσοκομείο να καλυφθεί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φροντίδα των μικρών ασθενών. Είναι δε σε διαδικασία προκήρυξης οι δύο (2) θέσεις αναισθησιολόγων που ζητήθηκαν από το νοσοκομείο και θα εγκριθούν τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα έχει εκπονηθεί σχέδιο ώστε στην περίπτωση που υπάρξει ανάγκη, τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, στο Ρίο.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επαναλαμβάνει ότι το Καραμανδάνειο αποτελεί προτεραιότητα ως προς την ομαλή του λειτουργία και δε τίθεται θέμα διακοπής λειτουργίας του. Κανένα νοσοκομείο δεν κλείνει. Αντίθετα, αναβαθμίζονται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ