ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχοι Γλυφάδας και Ελληνικού: Η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ

Δήμαρχοι Γλυφάδας και Ελληνικού: Η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ
Σε πλήρη επιφυλακή παραμένει ο δήμος Γλυφάδας, ενώ έχει αποστείλει δυνάμεις -υδροφόρες και οχήματα- στο μέτωπο της Βούλας CNN Greece

Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στη Γλυφάδα ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο που επεκτάθηκε και κατακαίει στο Πανόραμα Βούλας, όπως δήλωσαν οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, και Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε, μιλώντας στο CNN Greece, πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από υποσταθμό στους πρόποδες του Υμηττού, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανησυχία για τη Γλυφάδα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν από την πρώτη στιγμή, ανέφερε.

«Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ (πρώτη και δεύτερη φωτογραφία) ξεκίνησε σήμερα πυρκαγιά στη Γλυφάδα μας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων, στους πρόποδες του Υμηττού, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου» αναφέρει επίσης σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Παπανικολάου.

«Άμεσα κινητοποιηθήκαμε η Πυροσβεστική, η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας και συνδράμαμε με όλα τα επίγεια μέσα που διαθέτουμε. Πολύ σύντομα έσβησε χαμηλά στις παρυφές του Υμηττού στη Γλυφάδα η φωτιά και δεν κινδύνευσε κανένας συμπολίτης μας και καμία κατοικία.Δυστυχώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός και η μάχη συνεχίζεται τώρα στην κορυφογραμμή και στην πλευρά του Υμηττού προς Βούλα με τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την ασταμάτητη προσπάθεια» επισημαίνει ο κ. Παπανικολάου.

Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Υμηττού, Γιάννης Κωνσταντάτος, ανέφερε εξίσου πως η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, προσθέτοντας ότι η περιοχή του υποσταθμού δεν είχε καθαριστεί.

«Η φωτιά ξεκίνησε από τον υποσταθμό της Γλυφάδας, δεν είχε καθαριστεί ο χώρος. Ξέφυγε από τις δυνάμεις εκεί, και πέρασε στην άλλη πλευρά» ανέφερε ο δήμαρχος Ελληνικού μιλώντας στο OPEN.

Liveblog: Μεγάλη φωτιά στο Πανόραμα Βούλας - Όλες οι εξελίξεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ