ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φλόγες σε Βούλα και Βάρη - Αναφορές για τρεις πυροσβέστες τραυματίες

Μάχη με τις φλόγες σε Βούλα και Βάρη - Αναφορές για τρεις πυροσβέστες τραυματίες
INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ (Φωτ. αρχείου)

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Πανόραμα Βούλας και τη Βάρη, ενώ την εντολή εκκένωσης τεσσάρων νέων περιοχών έδωσε ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. 

Στη μεγάλη προσπάθεια να οριοθετηθεί το μέτωπο της φωτίας, τρεις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, δύο με τραυματισμούς και ένας με αναπνευστικά προβλήματα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε επιφυλακή το νοσοκομείο Ασκληπιείο για να υποδεχθεί πολίτες που τυχόν χρειάζονται βοήθεια εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Πανόραμα Βούλας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, δήλωσε στο CNN Greece πως μέχρι στιγμής τέσσερις κατάκοιτοι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Ασκληπιείο Βούλας.

Η διακομιδή τους με το ΕΚΑΒ έγινε για προληπτικούς λόγους και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Όλες οι εξελίξεις για το πύρινο μέτωπο στο Liveblog του CNN Greece

Πώς ξεκίνησε η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα

Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στη Γλυφάδα ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο που επεκτάθηκε και κατακαίει στο Πανόραμα Βούλας, όπως δήλωσαν οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, και Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Πάντως –σύμφωνα με την ΕΡΤ– ο ΔΕΔΔΗΕ τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην ‘Ανω Γλυφάδα που έφτασε ως το Πανόραμα της Βούλας ξεκίνησε από υποσταθμό του. Ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ότι, αφού ξέσπασε η φωτιά, ίσως να έγινε έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΔΕΔΔΗΕ επιβεβαίωσε ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος. Πηγές του ΔΕΔΗΕΕ που μίλησαν στη δημόσια τηλεόραση ανάφεραν επίσης ότι στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται συνεργεία για παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος τάσης η οποία ενδεχομένως και να κοπεί προληπτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ