ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΔΔΗΕ: Δεν υπάρχει ένδειξη για πρόβλημα που προκάλεσε την πυρκαγιά στη Γλυφάδα

ΔΕΔΔΗΕ: Δεν υπάρχει ένδειξη για πρόβλημα που προκάλεσε την πυρκαγιά στη Γλυφάδα
Πηγές του ΔΕΔΔΗΕ δεν αποκλείουν να σημειώθηκε κάποια έκρηξη μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς CNN Greece

Απάντηση στις δηλώσεις των δημάρχων Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου και Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου ότι από έκρηξη σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στη Γλυφάδα ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο που επεκτάθηκε στο Πανόραμα Βούλας, έδωσε η επιχείρηση.

Σύμφωνα με πηγές του ΔΕΔΔΗΕ που επικαλείται η ΕΡΤ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα που έφτασε ως το Πανόραμα της Βούλας ξεκίνησε από υποσταθμό.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν να σημειώθηκε κάποια έκρηξη μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς ή να έπεσαν καλώδια, ενώ επιβεβαιώνουν ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

Πηγές του ΔΕΔΗΕΕ αναφέρουν ότι στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται συνεργεία για παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος τάσης η οποία ενδεχομένως και να κοπεί προληπτικά.

Οι καταγγελίες των δημάρχων

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε, μιλώντας στο CNN Greece, πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από υποσταθμό στους πρόποδες του Υμηττού, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου.

«Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ (πρώτη και δεύτερη φωτογραφία) ξεκίνησε σήμερα πυρκαγιά στη Γλυφάδα μας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων, στους πρόποδες του Υμηττού, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου» αναφέρει επίσης σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Παπανικολάου.

«Άμεσα κινητοποιηθήκαμε η Πυροσβεστική, η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας και συνδράμαμε με όλα τα επίγεια μέσα που διαθέτουμε. Πολύ σύντομα έσβησε χαμηλά στις παρυφές του Υμηττού στη Γλυφάδα η φωτιά και δεν κινδύνευσε κανένας συμπολίτης μας και καμία κατοικία. Δυστυχώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός και η μάχη συνεχίζεται τώρα στην κορυφογραμμή και στην πλευρά του Υμηττού προς Βούλα με τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την ασταμάτητη προσπάθεια» επισημαίνει ο κ. Παπανικολάου.

Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Υμηττού, Γιάννης Κωνσταντάτος, ανέφερε εξίσου πως η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, προσθέτοντας ότι η περιοχή του υποσταθμού δεν είχε καθαριστεί.

«Η φωτιά ξεκίνησε από τον υποσταθμό της Γλυφάδας, δεν είχε καθαριστεί ο χώρος. Ξέφυγε από τις δυνάμεις εκεί, και πέρασε στην άλλη πλευρά» ανέφερε ο δήμαρχος Ελληνικού μιλώντας στο OPEN.

Liveblog: Μεγάλη φωτιά στο Πανόραμα Βούλας - Όλες οι εξελίξεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ