ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2022: Πρώτη αποτίμηση για τα θέματα Αρχαίων, Μαθηματικών και Βιολογίας

Πανελλήνιες 2022: Πρώτη αποτίμηση για τα θέματα Αρχαίων, Μαθηματικών και Βιολογίας
Ποια ερωτήματα μπορεί να δυσκολέψουν τους μαθητές ΙΝΤΙΜΕ

Εκπαιδευτικοί του Ομίλου Φροντιστηρίων Πουκαμισάς σχολιάζουν τη δυσκολία των τριών μαθημάτων: Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία στα οποία γράφουν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Όπως αναφέρουν στο CNN Greece οι εκπαιδευτικοί, στα Μαθηματικά, «το Α θέμα που ως γνωστόν είναι θεωρία δεν ήταν δύσκολο και οι ερωτήσεις Σ-1 ήταν αρκετά απλές. Το Β θέμα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές ήταν αρκετά πιο δύσκολο. Το Γ θέμα ήταν αρκετά εύκολο με εξαίρεση το υποερώτημα Γ4.

Το Δ θέμα θα το χωρίσουμε σε δυο υποκατηγορίες τα υποερωτήματα Δ1 και Δ2 ήταν αρκετά εύκολα σε αντίθεση με τα δυο τελευταία υποερωτήματα που ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά».

Αντίστοιχα, τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών ως προς το διδαγμένο κείμενο θεωρούνται πρωτότυπα και αρκετά κατανοητά, ως προς το αδίδακτο κείμενο όμως ήταν απαιτητικά για καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Παράλληλα, «τα σημερινά θέματα στη Βιολογία κρίνονται βατά, χωρίς ασάφειες και καλύπτουν όλο το εύρος της ύλης. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει το θέμα Γ και το υποερώτημα Δ3. Τα θέματα δεν αναμένεται να δυσκολέψουν τους καλά προετοιμασμένους υποψήφιους», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Δείτε εδώ τα θέματα των Μαθηματικών.

Δείτε εδώ τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών.
Δείτε εδώ τα θέματα της Βιολογίας.

Το CNN Greece, σε συνεργασία με το φροντιστήριο «Πουκαμισάς», θα δημοσιεύσουν τις απαντήσεις των θεμάτων ενώ παράλληλα οι έμπειροι εκπαιδευτικοί θα σχολιάσουν ζωντανά τη δυσκολία τους και τις ενδεχόμενες «παγίδες» που έκρυβαν.

Υπενθυμίζεται πως αύριο Τρίτη, 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ κάθονται ξανά στα θρανιά για να διαγωνιστούν σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική και ολοκληρώνουν τα εξεταζόμενα μαθήματα την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, με Ιστορία, Φυσική, Οικονομία.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ τελειώνουν με τις εξετάσεις στις 17 Ιουνίου.

Ακολουθούν τα Ειδικά Μαθήματα 18-30 Ιουνίου, τόσο για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, όσο των ΕΠΑΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ