ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 32χρονο που πυροβολούσε μπροστά στα παιδιά του

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 32χρονο που πυροβολούσε μπροστά στα παιδιά του
Ο δράστης που πυροβολούσε αδιακρίτως βάζοντας σε κίνδυνο τα δύο ανήλικα παιδιά του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Θεσσαλονίκης ΙΝΤΙΜΕ / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε την Τετάρτη ο 32χρονος, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης, σε κατάσταση αμόκ, άνοιξε πυρ και πυροβολούσε αδιακρίτως και μάλιστα μπροστά στα παιδιά του, στην περιοχή του Φοίνικα Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης που είχε διαφύγει προσωρινά, συνελήφθη τελικά στο Δερβένι και αφού προηγουμένως είχε προκαλέσει τροχαίο στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα.

Το κακούργημα αφορά την πράξη της διακίνησης ναρκωτικών, υπό τη μορφή της κατοχής, με την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσής της κατ' επάγγελμα, ενώ τα πλημμελήματα συνδέονται με τις πράξεις της επικίνδυνης οδήγησης, των άσκοπων πυροβολισμών, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Για την πρώτη πράξη διώκεται και ο 29χρονος αδελφός του (κατά συναυτουργία), με την αξία των ναρκωτικών να υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, εντός του διαμερίσματος του 32χρονου, όπου την ώρα του επεισοδίου βρίσκονταν τα δύο ανήλικα παιδιά του, 6 και 13 ετών, αλλά κι ένας ακόμη ανήλικος, 17 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 23 κιλά κάνναβης, 1,2 κιλά κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να συνδέεται με την εμπορία ναρκωτικών.

Τα δύο αδέλφια αλβανικής καταγωγής παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, απ' όπου πήραν προθεσμία και παραμένουν υπό κράτηση.

Στο μεταξύ, τα τρία ανήλικα είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε συγγενικό τους πρόσωπο, όπου φιλοξενούνται, ενώ η σύζυγος του 32χρονου βρίσκεται στη Μαιευτική Κλινική νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, μετά από τοκετό.

Ανέβαινε στο διαμέρισμά του πυροβολώντας

Το σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης έσπασε την πόρτα πολυκατοικίας και ανεβαίνοντας μέχρι το διαμέρισμα όπου βρίσκονταν τα παιδιά του στον τέταρτο όροφο, πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις οποίες τρεις ήταν εκτός πολυκατοικίας και δύο στο κλιμακοστάσιο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πάνοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Οι αστυνομικοί ανέβηκαν ταχύτατα στον τέταρτο όροφο όπου υπήρχε η πληροφορία ότι έγινε το επεισόδιο.

Τα τρία ανήλικα παιδιά του μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα χωρίς να έχουν τραυματιστεί, ενώ η γυναίκα του βρίσκεται στο νοσοκομείο καθώς σήμερα γέννησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, εντός του διαμερίσματος βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και χασίς.

Ο δράστης ο οποίος διέφυγε με Ι.Χ. προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες και τροχαίο.

Πιο συγκεκριμένα στην προσπάθεια του να διαφύγει, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε γυναίκα στην αρχή της Περιφερειακής Οδού κοντά σε σούπερ μάρκετ.

Οι αστυνομικοί από τις καταθέσεις που έλαβαν γνώριζαν πλέον ότι ο άνδρας, κινούνταν στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς τα δυτικά.

Τελικά εντόπισαν το αυτοκίνητο του και τον ίδιο σε παράδρομο κοντά στο ΤΙΤΑΝ και σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr τον συνέλαβαν. Στο αυτοκίνητό του, εντόπισαν και το πιστόλι με το οποίο πυροβόλησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ