ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στο Γέρακα: Η επιχειρησιακή ομάδα της «Greek Mafia» - Τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες

Δολοφονία στο Γέρακα: Η επιχειρησιακή ομάδα της «Greek Mafia» - Τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες
Εικόνα από το σημείο της δολοφονίας CNN Greece

Τις περιγραφές των δυο αυτόπτων μαρτύρων -υπαλλήλων που ήταν μπροστά στη δολοφονία του επιχειρηματία στον Γέρακα εξετάζουν με πολύ προσοχή οι Αρχές. Πρόκειται για τα δυο άτομα που ήταν στο βενζινάδικο πριν ακόμα φτάσει ο 38χρόνος και είδαν μπροστά τους όλη η σκηνή της εκτέλεσης. Όπως είπαν είδαν το βαν να μπαίνει στο βενζινάδικο και δυο άνδρες να κατεβαίνουν και να «γαζώνουν» το θύμα.

«… Το βαν σταμάτησε και από την πίσω πόρτα που άνοιξε βγήκαν δυο με καλυμμένα χαρακτηριστικά που κρατούσαν μακρύκανα όπλα. Άρχισαν να πυροβολούν στη πλευρά που ήταν ο 38 χρόνος. Όλα έγιναν γρήγορα πολύ γρήγορα και αμέσως μετά μπήκαν πάλι στο βαν και με μεγάλη ταχύτητα εξαφανίστηκαν» είπε ένας από τους μάρτυρες.

Η μέχρι τώρα έρευνα δείχνει ότι οι δράστες παρακολουθούσαν από το σπίτι του τον επιχειρηματία όταν έφυγε. Ήταν σε κοντινή απόσταση πίσω από το αυτοκίνητο του και αφού τον άφησαν να μπει μέσα στο χώρο του καταστήματος κοντά στις αντλίες καυσίμων εκτέλεσαν το σχέδιο τους.

«… Σίγουρα δεν ήταν μόνο αυτοί που ήταν στο βαν. Υπήρχε και ομάδα υποστήριξης με μηχανές ,μπορεί και δεύτερο βαν ώστε να επέμβουν σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά ενώ συνεργοί τους τούς περίμεναν και τους παρέλαβαν από το σημείο που έκαψαν το βαν..» έλεγε στο CNN Greece στέλεχος της Κατεχάκη.

Πέρα από το επιχειρησιακό κομμάτι της έρευνας υπάρχει όμως και το κομμάτι της ανάλυσης και εδώ ο προβληματισμός και η ανησυχία είναι επίσης μεγάλη καθώς όλα δείχνουν ότι η Greek mafia έχει κλιμακώσει το τρόπο δράσης της και αυτό μάλιστα σε μια περίοδο που η αστυνομία μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, ήταν σε έναν αυξημένο συναγερμό και, όπως υποστήριζαν στελέχη της, σε ένα σχέδιο εξάρθρωση της.

Παρ΄όλα αυτά μέσα σε ενάμιση μήνα εκτελέστηκαν δυο συμβόλαια θανάτου στα οποία χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον οκτώ εκτελεστές, τουλάχιστον 3 Καλάσνικοφ και πιστόλια αλλά και κλεμμένα αυτοκίνητα.

Η δολοφονία Σκαφτούρου έγινε μέσα στο σπίτι του και η δολοφονία του 38χρόνου στις οκτώ το πρωί σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους τη λεωφόρο Μαραθώνος και με την προσωπική του φρουρά απλά να παρακολουθεί.

Οι Αρχές βλέπουν τη «μαφία των καυσίμων» να βρίσκετε πίσω από τα συμβόλαια θανάτου καθώς πρόκειται αυτή τη στιγμή για την πιο επικερδή παράνομη δραστηριότητα με εκατομμύρια ευρώ παράνομα κέρδη. Παρακλάδια του κυκλώματος ερευνώνται στη Βουλγαρία ενώ στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ μπαίνει το σοβαρό ενδεχόμενο η δολοφονία Σκαφτούρου και 38χρόνου να ήταν από το ίδιο κέντρο της νύχτας.

Το πιο ίσως ανησυχητικό όμως είναι ότι σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ το ξεκαθάρισμα στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν θα σταματήσει εδώ.

Άλλωστε παρά το γεγονός ότι τα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος έριξαν πάνω τους όλα τα φώτα των αρχών μετά τη δολοφονία του Σκαφτούρου, τίποτα δεν τους αποθάρρυνε από το να κάνουν και δεύτερο συμβόλαιο θανάτου χρησιμοποιώντας μάλιστα την πολυπληθέστερη δολοφονική ομάδα που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ