ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Σε ύφεση οι φλόγες - Αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις

Φωτιά στην Εύβοια: Σε ύφεση οι φλόγες - Αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις
Οι φλόγες είναι σε ύφεση ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/INTIME (Φωτογραφία αρχείου)

Καλή είναι η εικόνα που έχει η Πυροσβεστική για την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στη Εύβοια, σημαίνοντας συναγερμό στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι φλόγες είναι σε ύφεση, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ αποχώρησαν τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο σημείο επιχειρούν ακόμα όλα τα επίγεια μέσα. Από χθες αργά το βράδυ βρίσκονται περισσότεροι από 150 πυροσβέστες, 32 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπως επίσης και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ συμμετέχουν εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή, υδροφόρα οχήματα από δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα.

«Έχουν μείνει κάποιες μικρές και διάσπαρτες εστίες που οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που βρίσκονται εδώ προσπαθούν να περιορίσουν» δήλωσε νωρίτερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου Κώστας Δημάς,

«Είμαστε σε πολύ καλή θέση και ο μόνος προβληματισμός μας είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και πάλι στην περιοχή», είχε τονίσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μάλιστα υπογραμμίζει πως «από χθες το βράδυ είχε "κυκλωθεί" το μέτωπο και ουσιαστικά λαμβάνονταν μέτρα για να μην επεκταθεί η φωτιά».

Ήδη με το πρώτο φως της μέρας βρέθηκαν στην περιοχή 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα και συνέχισαν την από αέρος μάχη για να αποτρέψουν κάθε πιθανή επέκταση της φωτιάς σε δύσκολη και απόκρημνη περιοχή.

Προληπτική εκκένωση χωριού

Η πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 14.00 χθες Σάββατο σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην περιοχή Γάια και Κρεμαστό Ευβοίας και λίγο πριν από τις 19.00 στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ