ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ασφυκτικούς θανάτους από εγκληματική ενέργεια για Μαλένα και Ίριδα δείχνει το πόρισμα

Πάτρα: Ασφυκτικούς θανάτους από εγκληματική ενέργεια για Μαλένα και Ίριδα δείχνει το πόρισμα
Παιχνίδια, κεριά και ζωγραφίες έξω από το σπίτι των τριών παιδιών στην Πάτρα ΙΝΤΙΜΕ/ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Κατατέθηκε στο Ανθρωποκτονιών το πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκου Καρακούκη που αφορά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα κάνει λόγο για ασφυκτικούς θανάτους.

O Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλογριάς, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάνθηκαν ότι υπάρχει κοινή αιτία θανάτου και των δύο κοριτσιών που αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια και όχι παθολογικά αίτια.

Σημειώνεται ότι από χθες βρίσκεται στην Πάτρα κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να πάρει καταθέσεις από τους γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου και άλλους μάρτυρες που διαμένουν στην Πάτρα. Ο πατέρας των παιδιών έδωσε πολύωρη κατάθεση προχθές στην Αθήνα, όπου διαμένει μόνιμα.

Το πόρισμα αναμένεται να κατατεθεί στη συνέχεια στη Δικαιοσύνη.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης είπε ότι «τα συμπεράσματα, έτσι όπως προκύπτουν από τα ευρήματα, μιλούν για έλλειψη οξυγόνου, για ασφυξία».

Όπως σημείωσε, το πόρισμα αποκαλύπτει με ακρίβεια το τι συνέβη στα δύο άτυχα παιδιά.

«Περιμένω να δω τα νέα ιστοπαθολογικά ευρήματα. Μόνο μέσω αυτών θα κλειδώσει το πόρισμα», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν ήταν επαρκή για να δείξουν εμπλοκή στο θάνατο των παιδιών.

«Υπάρχουν ειδικές αλλοιώσεις στους ιστούς οι οποίες φαίνεται στο μικροσκοπία και είναι παθογονικές γι’ αυτόν τον μηχανισμό θανάτου», εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ