ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση να κληθεί ως ύποπτη και για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση να κληθεί ως ύποπτη και για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύντομα θα κληθεί, όπως όλα δείχνουν, εκ νέου να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της INTIME / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος κατά τον οποίο η ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, θα βρεθεί, όπως όλα δείχνουν, εκ νέου αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της. Της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο φάκελος με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλόγρηα για τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, καθώς και οι καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διαβιβάστηκαν από την Ασφάλεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, γεγονός, που σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο.

Ήδη, οι δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, οι οποίοι είχαν δώσει συγκεκριμένη παραγγελία στην Ασφάλεια ώστε να ερευνηθεί κάθε πτυχή της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης και που έχουν και την εποπτεία της έρευνας, μελετούν τα στοιχεία της δικογραφίας και αξιολογούν το αποδεικτικό υλικό λίγο πριν προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους.

Όπως εκτιμάται, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι δύο εισαγγελείς, πιθανότατα, θα είναι σε θέση να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων .

Αυτό σημαίνει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύντομα θα κληθεί, όπως όλα δείχνουν, εκ νέου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Η ίδια πάντως από την πρώτη στιγμή αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει κάνει κακό στα παιδιά της. Ο τελευταίος λόγος ωστόσο για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση ανήκει στους εισαγγελείς , οι οποίοι είναι εκείνοι που το επόμενο χρονικό διάστημα θα αποφασίσουν για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος της.

Τι αναφέρει το πόρισμα - καταπέλτης

Συνολικά 15 σελίδες είναι το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών που δείχνει ότι τα δύο παιδάκια στην Πάτρα δολοφονήθηκαν και μάλιστα με ασφυξία.

Οι δύο ιατροδικαστές, όχι μόνο έχουν συντάξει ένα πόρισμα καταπέλτη για τη δολοφονία των παιδιών, αλλά έχουν φροντίσει επιστημονικά να τεκμηριώσουν κάθε τους εύρημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece στο πόρισμα ιατροδικαστές συνδέονται ευθέως το εντύπωμα που βρέθηκε στο δεξί μάγουλο της τρεισήμισι ετών Μαλένας ως το βασικό μηχανισμό της ασφυξίας που προκάλεσε το θάνατο στο παιδί.

Ιατροδικαστές τεκμηριώνουν γιατί πρόκειται για τύπωμα από πίεση που ασκήθηκε από αυτόν που έκλεισε το στόμα και την μύτη στο παιδί και στην ουσία του προκάλεσε το θάνατο.

Στο πόρισμα δεν γίνεται μία απλή καταγραφή στις κακώσεις και τις εκδορές που βρέθηκαν στο πρόσωπο των παιδιών, αλλά γίνεται ευθεία διασύνδεση τους με την αιτία θανάτου των παιδιών.

Οι δύο ιατροδικαστές καταγράφουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο, να δοθεί οποιαδήποτε άλλη εξήγηση για τα σημάδια στα δύο παιδιά, κλείνοντας έτσι το όποιο «παράθυρο» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία.

Σε όποια θα επιχειρούσε να μεταφράσει τυχαία τόσο τις εκδορές στο πρόσωπο της Ίριδας και το εντύπωμα στο μάγουλο της Μαλένας. Σε κανένα από τα δύο παιδιά δεν έχουν καταγραφεί σημάδια άμυνας τη στιγμή που τους κλείνουν το στόμα και τη μύτη, για να τους προκαλέσουν ασφυξία, καθώς σύμφωνα με την βιβλιογραφία δεν θα μπορούσαν σε τόσο μικρή ηλικία τα παιδιά να αντιδράσουν.

Ενδιαφέρον όμως έχει και η παρατήρηση υψηλόβαθμου στελέχους της αστυνομίας που διατυπώνεται το ερώτημα στο CNN Greece για το πόσο τυχαίο μπορεί να ήταν το γεγονός ότι και τα δύο παιδιά ήταν στον ύπνο όταν τα σκότωσε με τη μέθοδο της ασφυξίας.

Η Ίριδα ήταν στην κούνια της και κοιμόταν ενώ η Μαλένα ήταν στο νοσοκομείο και σύμφωνα με την κατάθεση της νοσηλεύτριας που μπήκε μέσα στο δωμάτιο για να της κάνει την καθιερωμένη νοσηλεία το παιδί ήταν «ήρεμο και έτοιμο να κοιμηθεί.»

Δήμητρα Πισπιρίγκου: Πιστεύει ακόμα στην αθωότητα της αδερφής της

Εν τω μεταξύ, πεπεισμένη για την αθωώτητα της Ρούλας Πισπιρίγκου, εμφανίστηκε την Τετάρτη η αδελφή της Δήμητρα σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό κανάλι.

Δίνοντας το στίγμα των όσων υποστήριξε κατά την πολύωρη κατάθεσή της στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, η Δήμητρα Πισπιρίγκου δήλωσε μιλώντας στο στην τηλεόραση του Star, ότι δίνει μόνο «μισή πιθανότητα στο ένα εκατομμύριο τοις εκατό» να έχει εμπλοκή η αδελφή της στον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα.

«Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, δεν θέλω να τοποθετηθώ για το περιχόμενο της κατάθεσης. Ήταν μια ήρεμη διαδικασία αρκετά χρονοβόρα. Απάντησα σε ό,τι με ρώτησαν. Διηγήθηκα αρκετά περιστατικά έτσι όπως τα έχω ζήσει εγώ και μέχρι εκεί» είπε αρχικά η Δήμητρα Πισπιρίγκου αναφερόμενη στην καταθεσή της στη ΓΑΔΑ.

«Ακόμα και τώρα είμαι ένα εκατομμύριο τοις εκατό πεπεισμένη ότι η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά. Δεν υπήρχε περίπτωση να πειράξει τα παιδιά γιατί έβλεπα πως ήταν απέναντι τους και πώς τα κοιτούσε. Εμένα αυτό μου φτάνει για να έχω μια γνώμη», είπε αναφερόμενη για το πόρισμα των ιατροδικαστών που κάνει λόγο για «ασφυκτικό θάνατο».

Παρά, το πόρισμα Καρακούκη-Καλόγρια που κάνει λόγο για «ασφυκτικό θάνατο» της Μαλένας και της Ίριδας η Δήμητρα Πισπιρίγκου δίνει ελάχιστες πιθανότητες αυτό να έχει γίνει από την αδερφή της.

«Αν όμως για μισή πιθανότητα στο ένα εκατομμύριο τοις εκατό που δίνω εγώ, αποδειχθεί το αντίθετο για εμένα το επόμενο λεπτό πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους όλοι όσοι έκαναν λάθος σε αυτή την υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου αφήνοντας εντελώς εκτός από το κάδρο την 33χρονη.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ζήτησε, τέλος, «ηρεμία κατ’ αρχήν από όλους και ψυχραιμία. Να μην προτρέχουμε σε συμπεράσματα και περιμένω τουλάχιστον έστω και καθυστερημένα να δικαιωθούν τα παιδάκια μας».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με κατηγορούν άδικα

«Δεν έκανα ποτέ κακό στα παιδιά μου. Αφιέρωσα τη ζωή μου σε αυτά. Έζησα την απώλειά τους. Με κατηγορούν άδικα, θέλω να μάθω την αλήθεια», δήλωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τη σειρά της από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκεται προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ