ΕΛΛΑΔΑ

ΠΙΣ: Εκκωφαντικό «όχι» στην συνταγογράφηση των ανασφάλιστων μόνο από τις δημόσιες δομές

ΠΙΣ: Εκκωφαντικό «όχι» στην συνταγογράφηση των ανασφάλιστων μόνο από τις δημόσιες δομές
Η υποχρεωτική συνταγογράφηση των ανασφάλιστων μόνο από ιατρούς δημόσιων δομών θα συμβάλλει στην υπερφόρτωση των δημόσιων δομών υγείας εκτιμά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος Pixabay

Την αναστολή ισχύος από 1η Ιουλίου 2022 και την οριστική κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής συνταγογράφησης των ανασφάλιστων μόνο από ιατρούς δημόσιων δομών, ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο ΠΙΣ επιβεβαίωσε τη σχετική του απόφαση και στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του κατά την οποία αποφασίστηκε να ζητηθεί για το θέμα αυτό και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη.

Το μέτρο αναμένεται να έχει ολέθρια αποτελέσματα στην υπερφόρτωση των δημόσιων δομών υγείας οι οποίες θα έπρεπε με κάθε προσπάθεια να αποφορτιστούν μέσω της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει συζητήσει το θέμα αυτό τόσο στη Σύνοδο των Προέδρων όσο και στη Γενική του Συνέλευση ενώ το έχει αναδείξει επανειλημμένως και δημοσίως από το 2021 επιδιώκοντας την οριστική κατάργησή του.

Ο ΠΙΣ ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναστείλει την εφαρμογή του μέτρου από την 1η Ιουλίου, διότι εν μέσω θέρους και αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στις δομές και θα επιδεινώσει τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ