ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Real: Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού

Φωτιά στη Real: Στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού
Στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν γκαζάκια CNN Greece

Το τμήμα της Κρατικής Ασφάλειας αναλαμβάνει και επίσημα τη διερεύνηση της υπόθεσης της έκρηξης εμπρηστικού μηχανισμού τα ξημερώματα στα γραφεία της Real News στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Στο κλιμακοστάσιο της πλαϊνής εισόδου βρέθηκαν τρία γκαζάκια, τα οποία είναι πολύ πιθανό να ήταν κολλημένα μεταξύ τους με μονωτική ταινία και να προκάλεσαν την έκρηξη.

Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική θα συνεχίζει να ψάχνει πώς η φωτιά έφτασε μέχρι τον τρίτο όροφο, καθώς δεν αποκλείεται αυτό να έγινε μέσω των αεραγωγών.

Καλύτερη εικόνα, όμως, θα σχηματίσουν όταν ολοκληρώσουν την έρευνά τους.

Αυτή την ώρα, αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας βρίσκονται στο κτήριο, τα υπολείμματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και επίσης προσπαθούν να συλλέξουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, μήπως και εντοπίσουν τη διαδρομή των δραστών.

Υπό έλεγχο η φωτιά

Η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Real Group στο Μαρούσι τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Η φωτιά ξεκίνησε από τον πάνω όροφο του κτηρίου όπου στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός και επεκτάθηκε προς τα κάτω. Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο. Η εργαζόμενη που απεγκλωβίστηκε από το κτήριο ήταν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού.

Στις εγκαταστάσεις, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες από το σημείο, βρέθηκαν γκαζάκια ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυτήν την ώρα παραμένουν στο κτήριο για τον καθαρισμό του χώρου.

Οι εργαζόμενοι στον δημοσιογραφικό οργανισμό δεν κατάφεραν να προσέλθουν μέχρι στιγμής στα γραφεία τους.

Για «εμφανέστατα» ίχνη εμπρησμού που προκάλεσε τη φωτιά στα γραφεία του κτηρίου στα οποία στεγάζονται η εφημερίδα Real και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real Fm μίλησε ο διευθυντής του δεύτερου, Γιώργος Χουδαλάκης.

«Η καταστροφή είναι σημαντική, ο όροφος είναι καμένος, Η φωτιά κατέβηκε από πάνω προς τα κάτω. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής» δήλωσε ο Γιώργος Χουδαλάκης.

Ο ίδιος τόνισε, μάλιστα, ότι «ελπίζουμε να είμαστε σύντομα στον αέρα και αυτό είναι το μήνυμα προς τους εμπρηστές».

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο εκδότης της εφημερίδας, Νίκος Χατζηνικολάου, αναφέρει πως σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις.

«Έβαλαν φωτιά στον Real FM! Μας καίνε! Τρείς εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε…» έγραψε.

Στη συνέχεια ο Νίκος Χατζηνικολάου σημείωσε πως έχουν βγει όλοι όσοι ήταν μέσα στο κτήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ