ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Χατζηνικολάου: Απολύτως καταδικαστέα η στοχοποίηση δημοσιογράφων

Μητσοτάκης σε Χατζηνικολάου: Απολύτως καταδικαστέα η στοχοποίηση δημοσιογράφων
«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, είχε ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα», σημείωσε.

Οικονόμου: Ο εμπρησμός αποτελεί μια πράξη καταδικαστέα

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, καταδίκασε νωρίτερα την επίθεση τονίζοντας πως όποιος θεωρεί ότι με τον τρόπο αυτό θα πλήξει την ελευθερία του Τύπου «πλανάται πλάνην οικτράν».

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Οικονόμου τονίζει πως η κυβέρνηση στέκεται σταθερά δίπλα στα Μέσα Ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτά, ανυποχώρητα απέναντι σε όσους αντιμάχονται την ελεύθερη έκφραση.

Καταδίκη και από τον Νίκο Δένδια

Έντονα καταδίκασε την έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού τα ξημερώματα στα γραφεία της Real News στη Λεωφόρο Κηφισίας και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Η επίθεση κατά Realfm 97,8 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται πως στο κλιμακοστάσιο της πλαϊνής εισόδου βρέθηκαν τρία γκαζάκια, τα οποία είναι πολύ πιθανό να ήταν κολλημένα μεταξύ τους με μονωτική ταινία και να προκάλεσαν την έκρηξη.

Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική θα συνεχίζει να ψάχνει πώς η φωτιά έφτασε μέχρι τον τρίτο όροφο, καθώς δεν αποκλείεται αυτό να έγινε μέσω των αεραγωγών.

Καλύτερη εικόνα, όμως, θα σχηματίσουν όταν ολοκληρώσουν την έρευνά τους.

Αυτή την ώρα, αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας βρίσκονται στο κτήριο, τα υπολείμματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και επίσης προσπαθούν να συλλέξουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, μήπως και εντοπίσουν τη διαδρομή των δραστών.

Για «εμφανέστατα» ίχνη εμπρησμού που προκάλεσε τη φωτιά στα γραφεία του κτηρίου στα οποία στεγάζονται η εφημερίδα Real και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real Fm μίλησε ο διευθυντής του δεύτερου, Γιώργος Χουδαλάκης.

«Η καταστροφή είναι σημαντική, ο όροφος είναι καμένος, Η φωτιά κατέβηκε από πάνω προς τα κάτω. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής» δήλωσε ο Γιώργος Χουδαλάκης.

Ο ίδιος τόνισε, μάλιστα, ότι «ελπίζουμε να είμαστε σύντομα στον αέρα και αυτό είναι το μήνυμα προς τους εμπρηστές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ