ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι έρευνες για τον 28χρονο τουρίστα

Χαλκιδική: Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι έρευνες για τον 28χρονο τουρίστα
Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες INTIME/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον 28χρονο τουρίστα, ονόματι Μάρτιν, από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος μαζί με άλλους δύο φίλους του παρασύρθηκαν από τα ρεύματα της θάλασσας στο Ποσείδι της Χαλκιδικής

Οι έρευνες ξεκίνησαν το πρωί με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος, όπως επίσης εθελοντών - διασωστών.

Χθες, Τρίτη, στην επιχείρηση συνέδραμε κι ένα υποβρύχιο drone, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Ο 30χρονος Ιβάν, ένας εκ των τριών, που κατάφερε να κρατηθεί από μία μπάλα και διασώθηκε 19 ώρες μέσα στη θάλασσα, μίλησε στην ΕΡΤ για τις ώρες αγωνίας που έζησε.

«Η νύχτα ήταν το χειρότερο. Ο αέρας ήταν δυνατότερος, ήταν περισσότερο το κρύο και το ρεύμα ήταν το δυνατότερο» είπε ο 30χρονος περιγράφοντας την τρομακτική εμπειρία του.

Στην ερώτηση αν κατά τη διάρκεια της μάχης με τα νερά τον κράτησε ζωντανό η σκέψη των δικών του ανθρώπων ο 30χρονος απάντησε αρνητικά και εξήγησε:

«Έπρεπε να αδειάσω το μυαλό μου γιατί αν τους σκεφτόμουν οι καρδιακοί μου παλμοί θα αυξάνονταν και αυτό θα χειροτέρευε την κατάσταση. Έπρεπε να παραμείνω ήρεμος».

Ο Ιβάν ρωτήθηκε και για την περίφημη μπάλα που βρήκε μέσα στο νερό και διευκρίνισε ότι «τη μπάλα την βρήκα την Κυριακή, μέχρι τότε δεν είχα τίποτα και η μπάλα ήταν πολύ μικρή και μισοξεφούσκωτη, ήταν καλύτερα από τίποτα αλλά δεν θα έλεγα ότι μου έσωσε τη ζωή».

Ο Ιβάν, όπως και ο Βασίλ, ο πρώτος διασωθείς από το λιμενικό το απόγευμα του Σαββάτου αγωνιούν και προσεύχονται για τον αγνοούμενο φίλο τους Μάρτιν.

«Κολυμπούσαμε μαζί όταν το κύμα μας πήρε στη θάλασσα, τον έβλεπα για μια ώρα, μετά τον έχασα, δεν γνωρίζω τί του συνέβη, προσεύχομαι να είναι καλά, αλλά θα δούμε, είναι μεγάλο το διάστημα που δεν τον βλέπαμε, επομένως ελπίζουμε να είναι καλά, η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει» δήλωσε ο πρώτος διασωθέντας, ονόματι Βασίλ.

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος Βασίλ πήρε ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο του Πολυγύρου και ευχαρίστησε τους λιμενικούς τηλεφωνικά για τη διάσωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ