ΕΛΛΑΔΑ

Δένδιας για τη φωτιά στη Real: Καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια

Δένδιας για τη φωτιά στη Real: Καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια
«Επίθεση που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας», αναφέρει ο ΥΠΕΞ INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έντονα καταδίκασε την υπόθεσης της έκρηξης εμπρηστικού μηχανισμού τα ξημερώματα στα γραφεία της Real News στη Λεωφόρο Κηφισίας ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

«Η επίθεση κατά Realfm 97,8 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται πως στο κλιμακοστάσιο της πλαϊνής εισόδου βρέθηκαν τρία γκαζάκια, τα οποία είναι πολύ πιθανό να ήταν κολλημένα μεταξύ τους με μονωτική ταινία και να προκάλεσαν την έκρηξη.

Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική θα συνεχίζει να ψάχνει πώς η φωτιά έφτασε μέχρι τον τρίτο όροφο, καθώς δεν αποκλείεται αυτό να έγινε μέσω των αεραγωγών.

Καλύτερη εικόνα, όμως, θα σχηματίσουν όταν ολοκληρώσουν την έρευνά τους.

Αυτή την ώρα, αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας βρίσκονται στο κτήριο, τα υπολείμματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και επίσης προσπαθούν να συλλέξουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, μήπως και εντοπίσουν τη διαδρομή των δραστών.

Για «εμφανέστατα» ίχνη εμπρησμού που προκάλεσε τη φωτιά στα γραφεία του κτηρίου στα οποία στεγάζονται η εφημερίδα Real και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real Fm μίλησε ο διευθυντής του δεύτερου, Γιώργος Χουδαλάκης.

«Η καταστροφή είναι σημαντική, ο όροφος είναι καμένος, Η φωτιά κατέβηκε από πάνω προς τα κάτω. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος της καταστροφής» δήλωσε ο Γιώργος Χουδαλάκης.

Ο ίδιος τόνισε, μάλιστα, ότι «ελπίζουμε να είμαστε σύντομα στον αέρα και αυτό είναι το μήνυμα προς τους εμπρηστές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ