ΕΛΛΑΔΑ

Φραγκούλης για Antonov: Η νεκροψία και το μαύρο κουτί θα δώσουν τις απαντήσεις για τη συντριβή

Φραγκούλης για Antonov: Η νεκροψία και το μαύρο κουτί θα δώσουν τις απαντήσεις για τη συντριβή
«Το δεύτερο μαύρο κουτί θα δώσει στοιχεία για το δυστύχημα» αναφέρει ο Παντελής Φραγκούλης (AP Photo/Giannis Papanikos)

«Η νεκροψία των οκτώ σωρών θα μας δώσει τα συμπεράσματα για το εάν οι πιλότοι είχαν τις αισθήσεις τους, φορούσαν τις μάσκες οξυγόνου και μπορούσαν να έχουν την διακυβέρνηση του αεροσκάφους Antonov. Επίσης, η εξέταση και του δεύτερου μαύρου κουτιού, θα μας δώσει στοιχεία» είπε ο εμπειρογνώμωνας αεροπορικών ατυχημάτων Παντελής Φραγκούλης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια άριστη αντιμετώπιση – διαχείριση της κατάστασης από τις αρμόδιες αρχές, αναφορικά με τους ελέγχους στο σημείο όπου έπεσε και συνετρίβη το αεροσκάφος Antonov στην Καβάλα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Παντελής Φραγκούλης, είπε ότι ήταν απόφαση του πιλότου να επιλέξει τη συγκεκριμένη, την πιο μακρινή διαδρομή. «Σημαντικό είναι να δούμε αν ήταν σε καλή κατάσταση οι χειριστές και οδηγήθηκε εκεί. Δεν είχαν πλέον οι ίδιοι τον έλεγχο του αεροσκάφους, ώρα πριν», είπε ο ίδιος. «Είναι απαραίτητη η εξέταση και του δεύτερου μαύρου κουτιού, πρέπει να μας γνωρίσει κάποια πράγματα και η εταιρεία» είπε ακόμη.

«Η ελληνική πλευρά έκανε πολύ καλά και προχώρησε σε διαβήματα στην σερβική και ουκρανική κυβέρνηση διότι έχουμε την πτώση ενός διερχόμενου αεροσκάφους με την αναγραφή “επικίνδυνα υλικά”» υπογράμμισε ο κ. Φραγκούλης.

«Επέλεξε (σ.σ. ο πιλότος) το αεροδρόμιο της Καβάλας. Δεν γνωρίζω γιατί. Τον κυβερνήτη αφορά να γυρίσει το αεροπλάνο ασφαλές σε σημείο που μπορεί να προσγειωθεί» είπε, μεταξύ άλλων.

Μάχη με τον χρόνο για τα άσκαστα πυρομαχικά

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του στρατού και των τοπικών Αρχών, προκειμένου να καθαρίσουν την περιοχή, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος Antonov, παρασύροντας στον θάνατο οχτώ Ουκρανούς στρατιώτες, ενώ σχεδόν 12 τόνοι πυρομαχικών σκορπίστηκαν στην Δήμο Παγγαίου.

Το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς συνέχισε για άλλη μια ημέρα χθες τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σήμανση πυρομαχικών που έχουν διασκορπιστεί, ενώ σήμερα Τρίτη ειδικό drone του στρατού θα χαρτογραφήσει τα άσκαστα πυρομαχικά.

Από την ισχυρή έκρηξη τα βλήματα έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα 500 και πλέον μέτρων μέσα στα χωράφια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ