ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Πεντέλη - Νέο μήνυμα εκκένωσης για Διώνη, Δασαμάρι: «Εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη»

Φωτιά Πεντέλη - Νέο μήνυμα εκκένωσης για Διώνη, Δασαμάρι: «Εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη»
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέο μήνυμα εκκένωσης εστάλη στις 20:10 στους κατοίκους των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι από το 112, με εντολή να εκκενώσουν προς Παλλήνη, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Πεντέλη.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Διώνη και Δασαμαρι εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το νέο μήνυμα από το 112.

Nα σημειωθεί ότι λίγο πριν από τις 20:00 εστάλη μήνυμα από τον αριθμό 112 προς τους κατοίκους της Ανθούσας να εκκενώσουν άμεσα τις εστίες τους και να κατευθυνθούν προς τον Γέρακα.

Λίγη ώρα μετά από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση προς την Παλλήνη.

Το μήνυμα που εστάλη στις 18:45 από το 112 ανέφερε:

«Αν βρίσκεστε στο Ντράφι, εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».


Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Στο μέτωπο που κινείται προς Ντράφι η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια, με τις επίγειες δυνάμεις να έχουν παραταχθεί στις οδούς Αχαιών και Δωριέων.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 ρουμάνων πυροσβεστών, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 11 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ