ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: Σε ετοιμότητα ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου για τη φιλοξενία πολιτών

Φωτιά στην Πεντέλη: Σε ετοιμότητα ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου για τη φιλοξενία πολιτών
Η πυρκαγιά εξαπλώνεται σαν «χταπόδι» λόγω των ανέμων και της μορφολογίας του εδάφους CNN GREECE / ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Σε πλήρη ετοιμότητα για την φιλοξενία οικογενειών που τυχόν χρειαστούν στέγαση μετά την απομάκρυνση από τις κατοικίες τους, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην Πεντέλη, βρίσκεται ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, επισημαίνει ως προς τις εκκενώσεις πως «προφανώς ο δήμος Ραφήνας -Πικερμίου διαθέτει κάθε δυνατότητα φιλοξενίας εφόσον παραστεί ανάγκη».

Αναφορικά με το μικροκλίμα που αναπτύσσει η πυρκαγιά στα πευκόφυτα και ανομοιογενώς εδαφολογικά επίπεδα, τονίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «δυστυχώς εξαπλώνεται σαν χταπόδι και πολλαπλασιάζονται τα μέτωπα».

Ο δήμαρχος, ιδιαίτερα ανήσυχος για τις προκληθείσες καταστροφές στις περιουσίες στο περιβάλλον και την οικονομία εξέφρασε φόβους για τις διάσπαρτες κατοικίες, μετά τη διακοπή των ρίψεων των εναέριων μέσων.

Υπενθύμισε ότι ανάλογες καταστάσεις «ζήσαμε ξανά στο παρελθόν με δυστυχώς τραγικές συνέπειες».

Μιλώντας νωρίτερα στο CNN Greece ο Ευάγγελος Μπουρνούς είχε κάνει λόγο για μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πικερμίου στην περιοχή της δικαιοδοσίας του έπνεαν από νωρίς το απόγευμα άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ.

«Είμαστε όλοι εδώ από τις πρώτες ώρες, αλλά η φωτιά δεν σταματά. Όταν ξεκινάει μέσα από τον ορεινό όγκο της Πεντέλης, που πάντα από εκεί ξεκινάει, και καιγόμαστε... Έχει γεμίσει όλος ο όγκος από καύσιμη ύλη και κατεβαίνει με δύναμη η φωτιά και γι' αυτό και είναι εξαιρετικά επικίνδυνη», δήλωσε ο κ. Μπουρνούς στο CNN Greece.

Liveblog CNN Greece: Φωτιά στην Πεντέλη - Στα σπίτια στο Ντράφι οι φλόγες, εκκενωνόνται περιοχές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ